Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Εμπλοκή πρώην στελεχών ΕΥΠ στην προμήθεια C4I


Στοιχεία για πιθανή εμπλοκή πρώην στελεχών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στο σκάνδαλο Siemens, στο σκέλος που αφορά την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας C4I έχει στα χέρια του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ι. Σακελάκος.

Πρόκειται για δύο ανώτατα στελέχη της υπηρεσίας πληροφοριών, τα οποία μέχρι τον Ιανουάριο του 2005 κατείχαν διευθυντικές θέσεις και στο διάστημα πριν από τη διεξαγωγή των Αγώνων φέρονται να επηρέασαν, εισηγούμενοι θετικά, τη διαδικασία αξιολόγησης του συστήματος C4I. Σύμφωνα με πληροφορίες από το μέγαρο της οδού Κατεχάκη, ο ένας εκ των δύο πρώην στελεχών της ΕΥΠ φέρεται να συνδέεται με συγγενική σχέση με εξωτερικό σύμβουλο της κοινοπραξίας Siemens - SAIC.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά την απόφαση του διοικητή της ΕΥΠ κ. Δ. Παπαγγελόπουλου να στείλει τον φάκελο με τα στοιχεία που αφορούν τη δράση των δύο πρώην στελεχών στον κ. Σακελάκο προκειμένου να αξιολογηθούν στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργείται για την υπόθεση της Siemens.

Της απόφασης του κ. Παπαγγελόπουλου προηγήθηκε αντίστοιχη πρωτοβουλία του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων στην ΕΥΠ (ΠΟΣΕΥΠ), το διοικητικό συμβούλιο του οποίου στις αρχές Σεπτεμβρίου αποφάσισε να διαβιβάσει στην εισαγγελία, όσα στοιχεία διέθετε για τη δράση των δύο πρώην υπαλλήλων της υπηρεσίας. Η ηγεσία της ΕΥΠ, όπως επίσης ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γ. Βουλγαράκης και το ΠΑΣΟΚ είχαν για πρώτη φορά ενημερωθεί για το θέμα με επιστολή (τα στοιχεία του αποστολέα δεν δημοσιοποιούνται για ευνόητους λόγους) τον Δεκέμβριο του 2004. Ενα μήνα μετά, ο νέος -τότε- διοικητής της ΕΥΠ αποδυνάμωσε τον ισχυρό διευθυντή υπηρεσίας υποβαθμίζοντάς τον σε τομεάρχη, όπου και παρέμεινε μέχρι και πριν από δύο μήνες οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.

Ο στενός συνεργάτης του που επίσης φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση επίσης συνταξιοδοτήθηκε, αφού όμως πρώτα επέστρεψε στον στρατό Ξξηράς απ’ όπου και προερχόταν. Σε βάρος των δύο ανδρών, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία από εσωτερική έρευνα που διενήργησε το τμήμα ασφαλείας της υπηρεσίας

http://diktiospartakos.blogspot.com/2009/10/c4i.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου