Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Η Ελλάδα βοηθά την ΠΑ να καλύψει οφειλές για αστυνομικά οχήματα και στολές


Η ελληνική κυβέρνηση χρηματοδοτεί τις κακόφημες "δυνάμεις ασφαλείας" της Παλαιστινιακής Αρχής και την αστυνομία της "κυβέρνησης" της Ραμάλα που εκπαιδεύουν οι ΗΠΑ, αγνοώντας τις κατηγορίες που την επιβαρύνουν για συνεργασία με τους ισραηλινούς στην προσπάθεια να χτυπηθεί η Παλαιστινιακή αντίσταση. Το γεγονός μάλιστα παρουσιάζεται ως "ενίσχυση της προσπάθειας για την οικοδόμηση Παλαιστινιακού Κράτους"!

Διαβάστε το σχόλιο που μας έστειλε ο ισραηλινός οικονομολόγος Shir Hever

Πηγή: http://english.wafa.ps/?action=detail&id=13170 1 Οκτώβρη 2009

Η κυβέρνηση της Ελλάδας συνεισφέρει μισό εκατομμύριο ευρώ για να βοηθήσει την Παλαιστινιακή Αρχή (ΠΑ) να ρυθμίσει οφειλές της προς τον ιδιωτικό τομέα στους τομείς ασφάλειας και κράτους δικαίου. Με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα παρέχει κρίσιμη βοήθεια στον ιδιωτικό τομέα και στην ΠΑ, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει την ενίσχυση της οικονομίας και τη ανακούφιση της συνεχιζόμενης δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης της ΠΑ.

Η Ελληνική χρηματοδότηση, η οποία θα μοιραστεί σε τρία μέρη, γίνεται μέσω του ειδικού μηχανισμού της ΕΕ για βοήθεια των Παλαιστίνιων PEGASE) που διοχετεύει την ευρωπαϊκή βοήθεια για τη δημιουργία θεσμών για το μέλλον του παλαιστινιακού κράτους. Από την οικονομική αυτή ένεση θα ωφεληθούν απευθείας ορισμένες επιχειρήσεις της Δυτικής Όχθης που προμηθεύουν την Αστυνομία, την Πολιτική Άμυνα και το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Το πρώτο κομμάτι της χρηματοδότησης ύψους 200.000 € θα διοχετευτεί για να αποπληρωθούν ποσά που σχετίζονται με την αγορά αυτοκινήτων και στολών της αστυνομίας.

Μιλώντας σήμερα για το ζήτημα ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κ. Σωτήριος Αθανασίου είπε: «Η Ελλάδα σταθερά υποστηρίζει τις προσπάθειες οικοδόμησης Παλαιστινιακού Κράτους και σταθερά συμβάλλει στην ενδυνάμωση τόσο του ιδιωτικού τομέα όσο και των οργανισμών της Παλαιστινιακής Αρχής. Σε αυτό το πλαίσιο η συνεισφορά 500.000 Ευρώ στοχεύει στην αρωγή της Παλαιστινιακής Κυβέρνησης προκειμένου να συνεισφέρει στο κρίσιμη δουλειά του τομέα του Κράτους Δικαίου».

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η ελληνική κυβέρνηση συνεισφέρει στην Παλαιστινιακή Αρχή μέσω του μηχανισμού της ΕΕ PEGASE, γεγονός που υπογραμμίζει τη δέσμευση της Ελληνικής Κυβέρνησης να βοηθήσει την ενίσχυση και την οικοδόμηση των θεσμών της ΠΑ.

Το σχέδιο αποπληρωμής είναι μια από τις πολλές πρωτοβουλίες που παίρνει η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να ενισχύσει την ΠΑ μέσω του PEGASE, μαζί με συνεισφορές για την πληρωμή μισθών και συντάξεων, τακτικών πληρωμών κοινωνικών βοηθημάτων σε οικογένειες που έχουν ανάγκη και την συνεχιζόμενη παροχή βιομηχανικών καυσίμων για την παραγωγή ηλεκτρισμού στη Λωρίδα της Γάζας

http://diktiospartakos.blogspot.com/2009/10/blog-post_8424.html

1 σχόλιο:

  1. Γεια σου
    Στον τομέα των οικονομικών, επενδύσεις και δάνεια μεταξύ ιδιωτών ειδικεύονται, προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε όλους τους ανθρώπους καλό χαρακτήρα και ιδιαίτερα να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Ανάβαση στους ακόλουθους τομείς:
    Προσωπικά, ενοποίηση, αναδιοργάνωση, εμπορική, φοιτητής, αυτοκίνητα, διάφορα / άλλα, επαγγελματίες, γεωργία, τεχνολογία πληροφοριών, υπηρεσίες του κοινωνία της πνευματικής ιδιοκτησίας, βιομήχανοι, καλλιτέχνες, μόδα, ιατρική, media, υποθήκη, ακίνητων περιουσιών.
    Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου: jeangiles.ody@gmail.com
    Ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή