Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ 150 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.


Μαζική απεργία πείνας έχουν ξεκινήσει από χθες, Κυριακή, περίπου 150 μετανάστες, οι οποίοι κρατούνται στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με σκοπό να απελαθούν. Βασικό τους αίτημα είναι οι ανθρώπινες συνθήκες κράτησης, καθώς δεν μπορούν να πιουν ούτε νερό, αφού το προσφερόμενο προέρχεται από τη μοναδική τουαλέτα των κρατητηρίων.

Οι μετανάστες -προερχόμενοι από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και την Ινδία- διέμεναν και εργάζονταν χρόνια στην Ελλάδα. Όταν θέλησαν να επισκεφτούν τη χώρα τους, έλαβαν το απαραίτητο δικαιολογητικό από τους Δήμους για να μπορέσουν να επιστρέψουν. Κατά την επιστροφή τους όμως στην Ελλάδα, οι αρχές δεν τους επέτρεψαν να βγουν από το χώρο του αεροδρομίου, υποστηρίζοντας ότι τα έγγραφα που διέθεταν ήταν πλαστά.

Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται εν αναμονή της απόφασης χορήγησης ασύλου.
Ορισμένοι κρατούνται ήδη ένα μήνα στις φυλακές του αεροδρομίου, αναμένοντας την απόφαση απέλασής τους. Πέρα από το αυτονόητο αίτημα για απελευθέρωση, οι μετανάστες ζητούν βελτίωση των συνθηκών κράτησής τους, καθώς όπως καταγγέλλει ένας εκ των κρατουμένων στο tvxs, «τους προσφέρεται φαγητό μία μόνο φορά την ημέρα, δεν μπορούν να κάνουν μπάνιο, αλλά κυρίως δεν μπορούν να πιουν το νερό που τους δίνουν γιατί προέρχεται από τη μοναδική τουαλέτα που χρησιμοποιούν όλοι οι κρατούμενοι».

Με κοινή τους ανακοίνωση, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος και η Κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή» καταγγέλλουν την απάνθρωπη μεταχείριση των 150 μεταναστών. «Η υπηρεσιακή κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει τα απάνθρωπα εγκλήματα της σε βάρος των μεταναστών με την άθλια μεταχείριση των μεταναστών, οι οποίοι αντέδρασαν με μαζική απεργία πείνας την Κυριακή 28 Σεπτέμβρη», αναφέρουν και απαιτούν «να σταματήσει αυτή η θηριωδία αμέσως!».


Πηγή: http://prezatv.blogspot.com/2009/09/150.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου