Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Θ.ΒΡΑΚΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΗ ΝΔ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΝΔ

Με την συμμετοχή του απόστρατου Σμηνάρχου Θωμά Βρακά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ (δημοσίευμα Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ, 19/09/2009) επιχειρείται η απεύθυνση ενός επικίνδυνου μηνύματος με πολλούς αποδέκτες, εντός και εκτός συνόρων.

Καταρχήν, να θυμίσουμε ποιος είναι ο εν λόγω ακροδεξιός και πολεμοκάπηλος υποψήφιος. Ο σμήναρχος Αθανάσιος Βρακάς τον Αύγουστο του 1994 (κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου) λίγο έλλειψε να προκαλέσει ελληνοαλβανικό πόλεμο, όταν εισέβαλε με πυροσβεστικό αεροσκάφος στη γειτονική χώρα και ψέκασε με χιλιάδες προκηρύξεις ακραία επιθετικού εθνικιστικού χαρακτήρα.

Το περιστατικό αυτό που εντάσσονταν σε ένα κλίμα σκοταδισμού, εθνοκαπηλείας και πολεμικού παροξυσμού που καλλιεργούσαν ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι που θέτουν ζήτημα διεκδίκησης της Νοτίου Αλβανίας (Βόρεια Ήπειρος), η τοπική εκκλησία, με την πλήρη κάλυψη της ΕΥΠ, ακολούθησε τη δολοφονική επίθεση που συντελέστηκε λίγους μήνες πριν σε αλβανικό στρατόπεδο από Έλληνες παραστρατιωτικούς, που εκτέλεσαν δύο ανυποψίαστους Αλβανούς στρατιωτικούς και έκλεψαν οπλισμό.

Την ευθύνη της εγκληματικής αυτής ενέργειας, που απείλησε να εμπλέξει τους δύο λαούς σε επικίνδυνες πολεμικές περιπέτειες, φέρει η ακροδεξιά οργάνωση ΜΑΒΗ (Μέτωπο Απελευθέρωσης της Βορείου Ηπείρου). Αργότερα, επί πασοκικής κυβερνήσεως Σημίτη και συγκεκριμένα το 1997, μέλη της ΜΑΒΗ είχαν συλληφθεί, αλλά η εκδίκαση της υπόθεσης είχε οδηγήσει ουσιαστικά στην απαλλαγή τους από το δικαστήριο.

Η ενέργεια του Θ.Βρακά θεωρήθηκε παράτολμη από μερίδα του Τύπου, αλλά γνώρισε την καταδίκη από την πλειοψηφία του λαού μας. Εξάλλου, γνώστες των μυστικών διαδρομών μεταξύ σωμάτων ασφαλείας-Ενόπλων Δυνάμεων-ΕΥΠ-ακροδεξιάς και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, συνέδεαν την εγκληματική ενέργεια στο αλβανικό φυλάκιο της Επισκοπής με την εισβολή του Θ.Βρακά.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις γρήγορα γρήγορα κουκούλωσαν την υπόθεση, χρέωσαν το Θ.Βρακά με μια ποινή αναστολής και αντί να τον αποστρατεύσουν κακή κακώς, τιμωρώντας τον παραδειγματικά, στέλνοντας έτσι και ένα μήνυμα πραγματικής καταδίκης από το ελληνικό κράτος των επικίνδυνων δολοφονικών ενεργειών της ακροδεξιάς, αντίθετα τον αποστράτευσαν από την Πολεμική Αεροπορία με πρόφαση ψυχολογικούς λόγους.

Η δολοφονική ΜΑΒΗ επέστρεψε. Πρόσφατα μέλη της επιτέθηκαν σε ομιλητές επιστημονικού συνεδρίου με θέμα το ζήτημα των Τσάμηδων στην Πάντειο με στόχο τη δυσφήμιση των συνέδρων, τη διάλυση του Συνεδρίου και την πρόκληση επεισοδίων.
Όμως, ο Θ.Βρακάς, φαίνεται ότι «ξεπέρασε» τα ψυχολογικά του προβλήματα και επιστρέφει στην πολιτική και μάλιστα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στη Β’ Αθήνας!!!

Τα ερωτήματα προκύπτουν αβίαστα:

Η ΝΔ που επιδιώκει τη διατήρηση του κεντροδεξιού προφίλ επιτιθέμενη στο ακραίο ΛΑΟΣ, επιθυμεί την ανοικτή, δημόσια, θριαμβευτική γεφύρωση των σχέσεων της με τον ακροδεξιό και φασίζοντα χώρο;

Τι άλλο παρά αμνήστευση του Θ.Βρακά, της αντεργατικής-ρατσιστικής-εθνικιστικής-τραμπούκικης ιδεολογίας και πρακτικής του ίδιου και των συμμοριών που συνευρίσκεται σημαίνει η ενσωμάτωση του στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, όταν μάλιστα οι ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ ΕΦΕΔΡΩΝ και οι ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ στυλ ΑΓ.Παντελεήμωνα απειλούν να επιβάλλουν το Νόμο και την Τάξη δια ροπάλου, με την κάλυψη της Αστυνομίας;

Τέλος, διαμέσου αυτής της υποψηφιότητας δεν στέλνεται και ένα μήνυμα αδιαλλαξίας της «Ισχυρής Ελλάδας», της Ελλάδας «Ηγεμονικής Δύναμης στα Βαλκάνια» (όπως αρέσκεται να λέει η υπ. Εξωτερικών της ΝΔ, Ντ.Μπακογιάννη) στους γειτονικούς λαούς, που διαμηνύει ότι εκτός της διπλωματίας το ελληνικό κράτος έχει και άλλα όπλα για να επιβάλλει τις απόψεις του, καθώς οι διαπραγματεύσεις με τη Δημοκρατία της Μακεδονίας εισέρχονται σε νέα φάση;

Εμείς καλούμε τον λαό μας να καταδικάσει τον εθνικισμό, το ρατσισμό και την πολεμοκαπηλεία.

Να παλέψει για την ανατροπή της αντεργατικής-αυταρχικής-πολεμικής πολιτικής των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΔ-ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου