Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ


Ακόμη και στο πολεμικό ναυτικό δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη λεγόμενη συνοχή, τη διατήρηση της ιεραρχίας, η προβολή του εθνικού πάνω από τα «πολιτικά». Για το λόγο αυτό απαγορεύονται οι πολιτικές συζητήσεις, η διακίνηση εφημερίδων, γενικότερα η πολιτική δραστηριότητα. Απομονωμένοι στο κέντρο εκπαίδευσης του Πόρου ελάχιστη ενημέρωση μπορούμε να έχουμε για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Όλα αυτά όμως δεν εμποδίζουν την κυβέρνηση να κάνει προεκλογική εκστρατεία μέσα στα στρατόπεδα πέρα από τα συνηθισμένα ρουσφέτια και τα «βύσματα».

Στον πανικό τους μη χάσουν την εξουσία προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ακόμη και τα προγράμματα ενημερωτικών διαλέξεων.

Στις 9/9/2009 έγινε διάλεξη με θέμα την «Ασφάλεια και την Υγιεινή». Ο απεσταλμένος αξιωματικός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρουσίασε το κυβερνητικό έργο τα τελευταία πέντε χρόνια στον τομέα αυτό.

Χωρίς καμιά διάθεση να καλυφθεί πίσω από την στρατιωτική ιεραρχία, επαναλάμβανε με νόημα « η κυβέρνηση τα τελευταία πέντε χρόνια…».

Αλήθεια όμως πού είναι αυτό το έργο;

Μόνο ύστερα από καταγγελίες φαντάρων που βγήκαν στη δημοσιότητα έγιναν κάποια «μπαλώματα» στις μονάδες.

Από ό,τι μαθαίνουμε όμως και από ό,τι βλέπουμε στην καθημερινότητα οι ελλείψεις στα ιατρεία και στα υλικά καθαρισμού, οι συνθήκες υγιεινής στα μαγειρεία και τις τουαλέτες απέχουν πάρα πολύ από τις στοιχειώδεις ανθρώπινες ανάγκες.

Ίσως γι’ αυτό ο αξιωματικός του υπουργείου μετά από το κείμενο που μας διάβασε αρνήθηκε νε απαντήσει στις ερωτήσεις των ναυτών, παραπέμποντας στο γιατρό του κέντρου.

Πάγια τακτική της ιεραρχίας, όλα τα προβλήματα να μένουν μέσα στα όρια του στρατοπέδου. Να υπάρχουν στεγανά, ώστε οι αυθαιρεσίες των αξιωματικών-διοικητών, οι πελατειακές σχέσεις και ευνοιοκρατία, ο κομματικός έλεγχος του στρατού από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να μένουν μακριά από τα μάτια της κοινωνίας.

Θέλουν μια κοινωνία απαθή, χωρίς άποψη και κοινωνικό έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων, που δέχεται τα πάντα (αποστολές εκτός συνόρων, εξοπλισμούς δις ευρώ, τον στρατό στους δρόμους εναντίον των εργαζομένων), που υποχωρεί μπροστά στην ιδεολογική τρομοκρατία και την χειραγώγηση που ασκείται στις ειδήσεις των 8:00, με τον καθένα να μας να προσπαθεί να σώσει το τομάρι έστω και εις βάρος του ταξικά όμοιου του.

Έτσι νομιμοποιείται το δίκαιο του ταξικά ισχυρού, ισχυροποιούνται και διαιωνίζονται τα συμφέροντα τους.

Εμείς υποσχόμαστε να τους χαλάμε αυτή την τακτική.

Με κίνημα Μαζικό ΜΕΣΑ και ΕΞΩ από τον Στρατό.

Με καθημερινή συνδικαλιστική και πολιτική δράση μέσα στον στρατό, διεκδικώντας τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ των Φαντάρων.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου