Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ασφαλιστικά ταμεία υπό κατάρρευση

"Στον «αέρα» κινδυνεύουν να μείνουν χιλιάδες συνταξιούχοι του ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, καθώς τα δύο μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας δεν μπορούν να καταβάλουν τις συντάξεις των επομένων μηνών, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Το Βήμα.

Οι εργαζόμενοι στα Ταμεία και οι συνδικαλιστές επισημαίνουν την αντίφαση τα Ταμεία να εμφανίζονται με αυξημένη περιουσία, ενώ την ίδια ώρα αδυνατούν να πληρώσουν τις συντάξεις Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου και το δώρο των Χριστουγέννων."

Τη στιγμή που ο παραγόμενος πλούτος έχει αυξηθεί κατακόρηφα τα τελευταία χρόνια, οι εργαζόμενοι καρπώνονται όλα και λιγότερα τα τελευταία χρόνια. Το κεφάλαιο επιλέγει με σαφή τρόπο το βάθεμα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων για επιβιώσει στην κρίση. Η επιλογή ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΕΕ για επιχειρηματικοποίηση της ασφάλισης δείχνει τα όρια της, πόσο μάλλον μέσα σε μία περίοδο κρίσης. Παρόλα αυτά η αντίφαση του όλο και αυξανόμενου παραγόμενου πλούτου από τη μία και από την άλλη η μείωση των μισθών και η επιχειρηματικοποίηση βασικών αναγκών του ανθρώπου, γίνεται πιο έντονη από κάθε άλλη φορά.

Αποδεικνύεται ότι η υπερβαση της κρίσης είτε θα γίνει εις βάρος των εργαζομένων είτε σαρώνοτας το σύστημα που γεννά τις κρίσεις. Η συνολική αντεπίθεση με τις ανάγκες, τα δικαιώματα και τις επιθυμίες μας μπορεί να επιβάλλει και την άμεση επιβίωση και βελτίωση και όχι η παραίτηση και η αποδοχή της κρίσης. Η κρίση απαιτεί μια Αριστερά που θα συγκροτείται σε ανεξαρτησία από το σύνολο του αστικού πολιτικού σκηνικού και των πολιτικών σχεδίων ενσωμάτωσης και υποταγής, μετωπικά και με υποκείμενο πριν απ’ όλους τους πρωτοπόρους αγωνιστές των κοινωνικών μαχών και της αντικαπιταλιστικής αναζήτησης. Μια Αριστερά ικανή να οξύνει την ταξική αντιπαράθεση, να δίνει ανατρεπτική προοπτική και θετικό περιεχόμενο στις ανάγκες και τα συμφέροντα και όχι να αναζητά «εναλλακτικές λύσεις» διάσωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου