Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Σε 24ωρη απεργία καλεί το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στη Wind

Για την προετοιμασία της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας ΠΕΜΠΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚA ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ!


Συνάδελφοι, για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας την Πέμπτη 3/9, διευκρινίζονται τα εξής:


1. Σε όλα τα κτήρια σε Λ. Κηφισίας, Λ. Αθηνών, Ωραιόκαστρο (Θεσσαλονίκη), θα γίνουν Απεργιακές Συγκεντρώσεις με ανακοινώσεις, πανό, πικέτες και συνθήματα του Σωματείου, σε όλη τη διάρκεια του ωραρίου. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι παρόντες και να τις στηρίξουν, να τις μετατρέψουμε όλοι μαζί σε μια επιτόπου ανοιχτή ενημέρωση και συζήτηση.Η κατάσταση που παρουσιάζεται για τα οικονομικά της εταιρίας (υπέρογκος δανεισμός, φόρτωμα με νέα δάνεια κλπ.) δυστυχώς επιβεβαιώνει και πάλι όσα για χρόνια καταγγέλλουμε. Τα ίδια στελέχη που μας κατηγορούσαν ότι «κινδυνολογούμε» και μας καλούσαν να τους εμπιστευόμαστε, ετοιμάζονται τώρα (αφού οι ίδιοι έχουν θησαυρίσει με μπόνους και προνόμια) να μας ξαναφορτώσουν τα προβλήματα που δημιούργησαν. Όπως έκαναν κόβοντας τα κουπόνια, μειώνοντας τους μισθούς, πουλώντας καταστήματα και τμήματα. Θα αδρανήσουμε, θα το επιτρέψουμε; Όταν το εργασιακό μας μέλλον, οι θέσεις και οι σχέσεις εργασίας, οι μισθοί απειλούνται απ’ αυτές τις εξελίξεις, αξίζει να θυσιάσουμε ένα μεροκάματο, να μην δουλέψουν όλα «ρολόι» για μια μέρα, ώστε να στείλουμε καθαρό μήνυμα ότι εκτός από τα «επενδυτικά» τους σχέδια, θα τους υποχρεώσουμε να σεβαστούν τα δικά μας δικαιώματα και ανάγκες. Η απεργία και οι συγκεντρώσεις δεν είναι ευκαιρία για να απουσιάζουμε, αλλά στιγμή που όλοι πρέπει να αναλάβουμε ένα μερίδιο της ευθύνης για όσα γίνονται και ετοιμάζονται «για εμάς χωρίς εμάς».


2. Δηλώνουμε όλοι ΑΠΕΡΓΙΑ στις σχετικές φόρμες. Να μην επιτρέψουμε καμία πίεση από προϊσταμένους, κανέναν αποπροσανατολισμό της συζήτησης, για να δηλώσουμε δήθεν «παρεμπόδιση». Θέλουν να ξεχάσουμε την δική τους σκληρή «παρεμπόδιση» στα δικαιώματά μας. Θέλουν να ακυρώσουν το δικαίωμα στην απεργία, που αποφασίζεται και κηρύσσεται μέσα από ανοιχτές, δημοκρατικές διαδικασίες, όπου όλοι οι συνάδελφοι έχουν δικαίωμα να τοποθετηθούν. Θέλουν να δημιουργήσουν τεχνητή διαίρεση, να στρέψουν όσους μπορούν ενάντια στο Σωματείο, όπως έκαναν και στις 14/7. Δείχνουν έτσι τι πραγματικά φοβούνται. Να μην τους κάνουμε τη χάρη!


3. Σε κάθε σημείο των Απεργιακών Συγκεντρώσεων έχουν οριστεί υπεύθυνοι από την πλευρά του ΔΣ του Σωματείου: Μιχαηλάκης Μανώλης ( 6932239108 6932239108 ), Χρήστου Χάρης ( 6932333627 6932333627 ), Σκεύος Σταύρος ( 6932239468 6932239468 ), Μάλαμας Στέφανος ( 6932333305 6932333305 ), Δημακίδης Γιώργος ( 6932333844 6932333844 ), Ματζόγλου Ελένη ( 6936092779 6936092779 ), Μιχαηλίδης Γιώργος ( 6936092428 6936092428 ), Γιαννόπουλος Νίκος ( 6932239087 6932239087 ), Λιβιτσάνης Αριστοτέλης ( 6932239764 6932239764 ). Για ό,τι σχετικό με την οργάνωση της κινητοποίησης, οι συνάδελφοι να επικοινωνούν μαζί τους.Τον συντονισμό της κινητοποίησης, όπως και στις 14/7, θα τον έχει μόνο το επιχειρησιακό σωματείο μας και κανένας άλλος συνδικαλιστικός χώρος, που μπορεί να είναι παρόν την ίδια ημέρα. Γίνεται δε με την συμπαράσταση της Eπιτροπής Aλληλεγγύης που έχει συσταθεί.


4. Βασικό αίτημα (μαζί με τα πάγια αιτήματα για επαναφορά των κουπονιών, υπογραφή συλλογικής σύμβασης, σταθερή δουλειά για όλους) είναι η ανάκληση της παράνομης απόλυσης της Όλγας Κολιούση. Το Σωματείο δεν ενδιαφέρεται μόνο να προστατέψει τα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ - κάτι τέτοιο θα ήταν απαράδεκτο και εντελώς αναποτελεσματικό. Έχουμε κινητοποιηθεί σε κάθε απόλυση για την οποία ενημερωθήκαμε. Πρόσφατο παράδειγμα η απόλυση στο κατάστημα της Σταδίου, όπου άμεσα οργανώθηκαν δύο μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας. Αν αυτός ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις δεν έχει φτάσει σε άλλη περίπτωση μέχρι και την κήρυξη της απεργίας, αυτό έγινε γιατί οι ίδιοι οι απολυμένοι επέλεξαν να μην διεκδικήσουν την επαναπρόσληψή τους. Αυτή τη μοιρολατρία πρέπει όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε – και μόνος τρόπος είναι η ενότητα, η συμμετοχή, ο αγώνας, η αποφασιστικότητά μας.Η επιτυχία της απεργίας είναι σημαντική συνολικά για το μέλλον των συνδικαλιστικών ελευθεριών στην επιχείρηση. Η μη ανανέωση της σύμβασης της συναδέφου Κ. Τζίμα επειδή είναι μέλος της διοίκησης του ΣΕΤΗΠ, είναι μια ακόμα απόδειξη. Ας σκεφτούμε όλοι: θέλουμε να επικρατεί κλίμα φόβου και τρομοκρατίας από την εργοδοσία και τα στελέχη; Αν όχι, αν θέλουμε ελεύθερα να συζητάμε και να οργανώνουμε τον αγώνα για τα αιτήματά μας, αν θέλουμε να υπάρχει Σωματείο, η ανάκληση των απολύσεων είναι απαραίτητη.


5. Κανένας συνάδελφος δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει σε ερωτήσεις προϊσταμένων αν θ’ απεργήσει ή οτιδήποτε άλλο σχετικά. Το αντίθετο μάλιστα: αυτές οι ερωτήσεις - πολύ περισσότερο αν πρόκειται για πίεση σε συναδέλφους να μην απεργήσουν - είναι παρέμβαση στην ελεύθερη και ακώλυτη άσκηση του δικαιώματος στην απεργία. Το Σωματείο μας ήδη έχει οργανώσει την παρέμβαση του, ακόμα και σε νομικό επίπεδο, για να μην επιτρέψουμε κανένα τέτοιο κρούσμα και καλούμε όλους τους συναδέλφους να μας ενημερώσουν αν και όπου επιχειρηθεί κάτι τέτοιο.


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ


- ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ

- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ


Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου