Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Ανακοινώσεις της ΠΕΚΟΠ: Μετά τις εκλογές ποιος θα καθαρίζει;

ΠΑΝΝΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (.Π.Ε.Κ.Ο.Π.)

05-09-09

Μετά τις εκλογές ποιος θα καθαρίζει;

Συναδέλφισσες-φοι:

Ο Καραμανλής σαν άλλος Τσόρτσιλ πριν τον πόλεμο εκφράζοντας τις επιδιώξεις του συστήματος μας υποσχέθηκε θυσίες, φόρους και στερήσεις.

Σʼ αυτό το κλίμα θα κινηθεί η προεκλογική περίοδος από ολόκληρο το πολιτικό προσωπικό του συστήματος.

Μοιράστηκαν μάλιστα και οι ρόλοι. ΝΔ - ΛΑΟΣ στο ρόλο του κακού, το ΠΑΣΟΚ στο ρόλο του καλού, Κ.Κ.Ε –ΣΥΡΙΖΑ κ.λ.π. στο ρόλο του άσχημου (τον οποίο διάλεξαν οι ίδιοι).

Είναι φανερό, διάλεξαν την αντεργατική λαίλαπα εναντίον μας μετά τις εκλογές να τη διευθύνει το ΠΑΣΟΚ.

Πρέπει να προετοιμαστούμε για το σκηνικό που θα ακολουθήσει. σε κάθε αντεργατικό μέτρο που θα παίρνει εναντίον μας το ΠΑΣΟΚ, τα γνωστά παπαγαλάκια θα λένε:

Ευτυχώς, γιατί αν ήταν οι άλλοι θα έπαιρναν ακόμη χειρότερα.

Σʼ αυτό το λούκι θέλουν να μας βάλουν όλους τους εργαζόμενους.

Θέλουν «να σε κλωτσάνε και να σʼ αρέσει δικέ μου» όπως λέει το τραγούδι. Εμείς θα τσιμπήσουμε;

Τι θα γίνει όμως μετά τις εκλογές;

Θα πάψουμε να πληρωνόμαστε με 4 ψωροευρώ την ώρα και αν μας τα δίνουν και αυτά;

Θα σταματήσει το δουλεμπόριο , η ανασφάλιστη εργασία , οι απολύσεις , οι ενοικιάσεις εργαζομένων , τα ωρομίσθια , τα stage , η τρομοκρατία , τα εργατικά ατυχήματα , οι νεκροί από την εργοδοτική αυθαιρεσία , τα μπλοκάκια;

Θα αναβαθμίσουν τη γενιά των 300 , 400 , 600 ευρώ;

Και ποιοι θα τα αλλάξουν όλα αυτά;

Συναδέλφισσες-οι:

Ο παρατεταμένος εργασιακός Μεσαίωνας που βιώνουμε στον κλάδο μας και που έχει πυρπολήσει όλα μας τα εργασιακά δικαιώματα, το πλήθος αντεργατικών νόμων κυρίως την τελευταία 20ετία συνεχίζεται.

Εμπρηστές υπήρξαν όλες οι πολυποίκιλες κυβερνήσεις της περιόδου και είναι γνωστό σε όλες και όλους μας ότι οι εργασιακοί μας χώροι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα αποτελούν τον επίγειο παράδεισο και τη χαρά του κάθε εργοδότη και δουλέμπορα.

Το καθεστώς αυτό στις μέρες μας επεκτείνεται επικίνδυνα σε όλους τους κλάδους και χώρους.

Με διάφορα ιδεολογήματα και προσχήματα όπως αυτό της οικονομικής κρίσης χτυπάει όχι μόνο όλες τις κατακτήσεις αλλά ουσιαστικά διαλύει τη συνοχή και στοχεύει στην ίδια την ύπαρξη και τη δομή της εργατικής τάξης.

Συναδέλφισσες-οι:

Για να πάρετε μια γεύση για το τι θα ακολουθήσει μετά τις εκλογές καταθέτουμε την πρόσφατη εμπειρία μας:

Επειδή χορτάσαμε όλο αυτό το διάστημα από τα παχιά λόγια των διάφορων πολιτικάντηδων διαμορφώσαμε πρόταση νόμου που καταργεί όλους τους δουλεμπορικούς νόμους και υποχρεώνει τις δημόσιες επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν το προσωπικό που απασχολούν, Έλληνες και Αλλοδαπούς χωρίς τη μεσολάβηση δουλέμπορα.

Παράλληλα ζητήσαμε συνάντηση με όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν και να προωθήσουν την ίδια η παρόμοια πρόταση για ψήφιση στη βουλή.

Η στάση των κοινοβουλευτικών κομμάτων ήταν η ακόλουθη:

Η Ν.Δ. μας δέχτηκε σε συνάντηση αλλά απέρριψε την πρόταση νόμου που καταθέσαμε γιατί υποστηρίζει τις ιδιωτικοποιήσεις και κάθε ευέλικτη μορφή εργασίας.

Το ΠΑΣΟΚ που προώθησε τις εργολαβίες με τους νόμους Ρέππα - Παπαδόπουλου και καθιέρωσε τους πρώην πράσινους συνδικαλιστές και νυν δουλεμπόρους, αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί μας. Δεν χρειάζεται λοιπόν να ρωτήσουμε αν θα καταργήσει όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο. Θα το κρατήσει και θα το επεκτείνει.

Δεν περιμέναμε βέβαια να υποστηρίξει τις θέσεις των εργαζομένων το ΛΑΟΣ γιατί είναι γνωστές οι ακροδεξιές και αντιδραστικές του θέσεις.

Διαπιστώσαμε όμως με έκπληξη ότι ούτε το Κ.Κ.Ε μας δέχθηκε σε συνάντηση, ούτε φυσικά προώθησε την πρότασή μας ή άλλη παρόμοια για να σταματήσουν οι εργολαβίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ μας δέχθηκε και αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας, αντί να προωθήσει το σχέδιο νόμου στη βουλή για ψήφιση, είδαμε με έκπληξη να στέλνει επιμέρους προτάσεις μας στην κ. Πετραλιά τις οποίες εμείς είχαμε δώσει πριν από έξι μήνες!!!

Συναδέλφισσες-οι:

Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Ξέρουμε ότι κανένα κόμμα , καμία εξουσιαστική ελίτ δεν θα μας απελευθερώσει. Μας το λένε καθαρά : Δεν θέλουν και δεν μπορούν ούτε καν να ελαφρύνουν κάπως την θέση μας.

Θέλουν να μας τα πάρουν όλα. Αποφασίζοντας πριν από μας για μας.

Θέλουν να τους ψηφίσουμε και να επιλέξουμε μόνοι μας ποιος δήμιος μας ταιριάζει.

Ξεσηκώθηκαν τα πρόβατα λέει ένα παλιό σύνθημα και ζήτησαν καλύτερες συνθήκες σφαγής.

Εμείς δεν θέλουμε και δεν πρέπει να μπούμε σʼ αυτό το κλίμα, ούτε να καούμε στα αποκαΐδια του πολιτικού συστήματος και ούτε σκεφτόμαστε να το ξεβρομίσουμε.

Θέλουμε τη ζωή μας και τη θέλουμε τώρα.

Θέλουμε δουλειά και τη θέλουμε τώρα.

Θέλουμε δικαιοσύνη για την Κωνσταντίνα Κούνεβα και την θέλουμε τώρα.

Θέλουμε η δουλειά μας να είναι παιχνίδι και δημιουργία και όχι παραγωγικότητα και το θέλουμε τώρα.

Συναδέλφισσες-οι:

Δεν θεωρούμε ότι τα ξέρουμε όλα, ούτε ότι κατέχουμε την απόλυτη γνώση , έχουμε όμως την εμπειρία από τους χώρους που εργαζόμαστε.

Είμαστε παντού και φωτογραφίζουμε με την σκέψη μας τα πάντα. Βλέπουμε , ακούμε , γιατί κυκλοφορούμε ανάμεσά τους και θυμώνουμε με τις δεξιώσεις ,την γκλαμουριά, τις πολυτελείς βίλες και την τεράστια σπατάλη των πλουτοκρατών και των κοινωνικών παράσιτων, την ίδια στιγμή που επικαλούνται την οικονομική κρίση και κάνουν περικοπές από τους μισθούς , την υγεία , την παιδεία.

Φωτογραφίζουμε με την σκέψη μας αυτούς που δεν δίνουν σημασία σε χιλιάδες εργαζόμενους γιατί έχουν εξασφαλίσει την συνδικαλιστική και την κομματική τους εξουσία από αλλού.

Επειδή αύριο εμείς , εσείς , όλοι μας , αμέσως μετά τις εκλογές θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να μοχθούμε για να μπορούμε να ζήσουμε , με αυτές τις σκέψεις μας επικοινωνούμε μαζί σας και σας καλούμε όλους να ενωθούμε για να επιτύχουμε το στήσιμο της γέφυρας που θα ενώσει τις προσπάθειες μας και θα αναπτύξει την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ μας μέσα από μία επίμονη και δύσκολη δουλειά να φέρουμε αποτελέσματα.

Η αποτυχία αυτού του σκοπού θα έρθει μόνο αν δεν καταφέρουμε να τον πραγματοποιήσουμε.
Πιστεύουμε ότι οι συνθήκες είναι τέτοιες που δεν μας επιτρέπουν σε καμία περίπτωση να πορευτούμε μαζί με τους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ ή του ΠΑΜΕ.

Γιʼ αυτό καλούμε:

Όλες τις συναδέλφισσες - ους, τα σωματεία, τις συλλογικότητες, που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο, σε ανεξάρτητη συγκέντρωση και πορεία στη Δ.Ε.Θ. σήμερα 5/9 στην καμάρα 6 μ.μ. , με διαδρομή (Εγνατία - παλαιών Πατρών Γερμανού - Τσιμισκή) και τερματισμό στη ΧΑΝΘ.

Η ενέργεια αυτή είναι μέρος του αδιαπραγμάτευτου αγώνα μας.

Η απελευθέρωση των εργαζομένων είναι υπόθεση δική τους και κανενός άλλου.

Παναττική Ένωση Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού

THΛ 2108221083 - 697 8844725

EMAIL pekop1999@gmail.com

Πηγή: http://pekop.wordpress.com/
----------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
“Κατάκαψαν τα εργατικά μας δικαιώματα”

Σε όλα τα παλιά απολυταρχικά καθεστώτα κάθε χρόνο, εκπρόσωποι του λαού έκαναν εθιμοτυπική επίσκεψη στο βασιλιά - αφέντη διεκτραγωδώντας τα βάσανά τους και ζητούσαν βοήθεια.

Στη σημερινή δημοκρατική Ελλάδα με αφορμή τη Δ.Ε.Θ η παράδοση αυτή συνεχίζεται με μια μικρή διαφορά.

Οι «εκπρόσωποι» των εργατών από τη ΓΣΕΕ που διακομματικά επισκέπτονται τους γόνους των δύο δυναστειών Καραμανλή και Παπανδρέου πριν τις εξαγγελίες της Δ.Ε.Θ θυμίζουν λιγότερο εκπροσώπους εργατών. Ιδιαίτερα όταν με βαρύγδουπες δηλώσεις στην Τ.V κατατροπώνουν στα λόγια την κυβέρνηση και το κεφάλαιο και απειλούν με «δυναμικές κινητοποιήσεις» εκείνους που μετά την επετειακή πορεία προς τη Δ.Ε.Θ θα παραβρεθούν μαζί τους στην ίδια δεξίωση και θα κατοικοεδρεύσουν στα ίδια πολυτελή ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης με όλο τον εξουσιαστικό εσμό αυτής της χώρας.

Πραγματική αλλά και σημειολογική διαφορά σε σχέση με τους παλιούς δυνάστες αποτελεί η έπαρση και η αλαζονεία των δικών μας.

Αντί για ελαφρύνσεις και παροχές εξαγγέλλουν φόρους, περικοπές, λιτότητα και ανεργία.
Συναδέλφισσες - φοι:

Ο παρατεταμένος εργασιακός Μεσαίωνας που βιώνουμε στον κλάδο μας και που έχει πυρπολήσει όλα μας τα εργασιακά δικαιώματα με πλήθος αντεργατικών νόμων κυρίως την τελευταία 20ετία συνεχίζεται.
Εμπρηστές υπήρξαν όλες οι πολυποίκιλες κυβερνήσεις της περιόδου και είναι γνωστό σε όλες και όλους μας ότι οι εργασιακοί μας χώροι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα αποτελούν τον επίγειο παράδεισο και τη χαρά του κάθε εργοδότη και δουλέμπορα.
Το καθεστώς αυτό στις μέρες μας επεκτείνεται επικίνδυνα σε όλους τους κλάδους και χώρους.
Με διάφορα ιδεολογήματα και προσχήματα όπως αυτό της οικονομικής κρίσης χτυπάει όχι μόνο όλες τις κατακτήσεις αλλά ουσιαστικά διαλύει τη συνοχή και στοχεύει στην ίδια την ύπαρξη και τη δομή της εργατικής τάξης.
Αυτό το στόχο υπηρετούν πέρα από την κερδοφορία τα διάφορα stage, το δουλεμπόριο, τα μπλοκάκια, οι ενοικιάσεις εργαζομένων και η μετονομασία του Υπουργείου Εργασίας σε Απασχόλησης.
Συναδέλφισσες - φοι:
8 μήνες μετά την αποτρόπαια δολοφονική επίθεση κατά της Κων/νας Κούνεβα και παρά τους αγώνες και το αγωνιστικό και πρωτόγνωρο κίνημα Αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε η κατάσταση παραμένει ίδια.
Παρά τη δέσμευση δύο αλλεπάλληλων Διοικητών του ΗΣΑΠ να αποπέμψουν τη δουλεμπορική εταιρεία και να προσληφθούν οι εργαζόμενες - οι άμεσα, όχι μόνο δεν έγινε τίποτα αλλά θέλουν να μετατερθούν καθαρίστριες που προέκυψαν από το κλείσιμο της Ολυμπιακής και να απολυθούν οι εργαζόμενες που δουλεύουν στον ΗΣΑΠ.
Παρά την παρόμοια δέσμευση των Πρυτανικών αρχών μετά την κατάληψη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το δουλεμπόριο συνεχίζεται.
Επειδή χορτάσαμε όλο αυτό το διάστημα από τα παχιά λόγια των διάφορων πολιτικάντηδων διαμορφώσαμε πρόταση νόμου που καταργεί όλους τους δουλεμπορικούς νόμους και υποχρεώνει τις δημόσιες επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν το προσωπικό που απασχολούν Έλληνες και Αλλοδαπούς χωρίς τη μεσολάβηση δουλέμπορα.
Παράλληλα ζητήσαμε συνάντηση με όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν και να προωθήσουν την ίδια η παρόμοια πρόταση για ψήφιση στη βουλή.
Η στάση των κοινοβουλευτικών κομμάτων ήταν η ακόλουθη.
Η Ν. Δημοκρατία έσπευσε να συναντηθεί μαζί μας αλλά δήλωσε ότι διαφωνεί κάθετα με την πρότασή μας.
Στο ΣΥΡΙΖΑ μας καλοδέχτηκαν αναγνώρισαν το δίκαιο των αιτημάτων μας αλλά αντί να προωθήσουν την πρόταση διαβάσαμε με έκπληξη 'ότι έστειλαν στην κ. Πετραλιά.
Το ΠΑΣΟΚ ούτε φωνή ούτε ακρόαση,Έχουν εξασφαλίση από αλλού την κυβερνητική εξουσία και δεν χρειάζονται τους χιλιάδες εργαζόμενους αλλιώς θα είχαν δεσμευτεί ότι θα αλλάξουν τα αντεργατικά νομοθετήματα ΡΕΠΠΑ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, που καθιέρωσαν τους πρώην πράσινους συνδικαλιστές και νύν δουλέμπορους.
Φυσικά δεν περιμένουμε να γίνει κάτι από τα κόμματα,ούτε απο την συνδικαλιστική ελίτ
που παίζει τον ρόλο του διαμεσολαβητή σε δικαστικές διαμάχες δουλεμπόρων.
Η απελευθέρωση των εργαζομένων θα είναι έργο δικό μας και κανενός άλλου.
Επειδή όμως ο ρόλος του παθητικού παρατηρητή δεν αρμόζει σε εμάς. Επειδή δεν αφήνουμε να διαγράψουνε τους αγώνες μας όσο μικροί ή μεγαλοι κι αν είναι.
Επειδή δεν επιθυμούμε να μας χρησιμοποιούν και να διαστρευλώνουν την πραγματικότητα. Επειδή δεν πρόκειται να γίνουμε όπλα μάχης σε καμμία πολιτική παράταξη. Επειδή δεν νοιώθουμε παραπλανημένοι και εγκλωβισμένοι στην πολιτική μας έπαρση. Επειδή δεν απελπιζόμαστε για τους εργαζόμενους διότι είμαστε και εμείς εργαζόμενοι.
Επειδή η επιθυμία μας για την αλήθεια, την δικαιοσύνη στην υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα της γεν. γραμματέως μας είναι πάνω από όλες τις επιθυμίες μας.
Επειδή δεν θέλουμε να αποφασίζουν άλλοι για την δική μας θέση στον ήλιο.Επειδή ο αγώνας μας δεν είναι παράνομος είναι αγώνας για τα αδιαπραγμάτευτα δικαιώματά μας,
ΚΑΛΕΣΑΜΕ.
Όλες τις συναδέλφισες-φους μας, όλα τα σωματεία και συλλογικότητες, σε ανεξάρτητη συγκέντρωση και ανεξάρτητη πορεία στη Δ.Ε.Θ στις 5 Σεπτέμβρη 6 μ.μ. στην Καμάρα.
Η πορεία θα ακολουθήσει την διαδρομή από τις οδούς:Εγνατία , Παλαιών Πατρών Γερμανού, Τσιμισκή και τερματίζει στην ΧΑΝΘ.
Αυτή η στάση μας είναι μέρος του αδιαπραγμάτευτου αγώνα μας!
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. π.ε.κ.ο.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου