Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΛΗΘΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

Πιστεύουμε ότι η ανάγνωση του εν λόγου απόρρητου εγγράφου (δείτε το link) του ελληνικού στρατού όχι μόνο θα προβληματίσει τον κάθε πολίτη για τη μετάλλαξη της αστικής δημοκρατίας στη χώρας μας σε κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό, όχι μόνο θα ανησυχήσει για το μέγεθος και το βάθος της οργάνωσης της κρατικής τρομοκρατίας που ενεργοποιώντας και τους στρατιωτικούς μηχανισμούς (ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-εθνικούς στρατούς) στρέφεται εναντίον του «εχθρού λαού» εντός και εκτός συνόρων, αλλά και θα θέσει τον καθένα προ των ευθυνών του: είτε με την ψήφο του, είτε με την αναγκαία συμμετοχή του στις πολύμορφες κοινωνικές διεργασίες.

Τα όσα περιγράφονται στο εν λόγω μνημόνιο του ελληνικού στρατού θα γίνονταν πράξη στους δρόμους της εξεγερμένης Αθήνας τον Δεκέμβρη του 2008, αν στις απαιτήσεις υπουργών της ΝΔ και οικονομικών παραγόντων για χρήση μονάδων του Στρατού για την επιβολή του «Νόμου και της Τάξης» δεν ορθώνονταν ο αντίλογος των εκατοντάδων φαντάρων που Αρνήθηκαν να στρέψουν τα όπλα τους εναντίον των εξεγερμένων.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον κάθε πολίτη προβαίνουμε στη δημοσιοποίηση αυτού του προκλητικού πειστηρίου ωμής κρατικής βίας. Θεωρούμε παραπλανητικό, τον χαρακτηρισμό του από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ως «ΑΠΟΡΡΗΤΟ». Η ανάγνωση του δε μας κάνει κοινωνό «εθνικών μυστικών», αλλά αντίθετα μας αποκαλύπτει ακραίες αυταρχικές μεθοδεύσεις που στοχοποιούν τους κοινωνικούς αγώνες και δικαιώματα.

Το αστυνομικό και στρατιωτικό κράτος που οικοδομείται από τον Μπερλουσκόνι, τον Σαρκοζί, τον Ομπάμα και τον Πούτιν, τον Καραμανλή και Παπανδρέου, θέλει την αστυνομία να δρα στρατιωτικά και τον στρατό να αστυνομεύει. Σε όλες τις καπιταλιστικές μητροπόλεις από την 11η Σεπτέμβρη του 2001 και μετά, τα δόγματα «περί Ασφάλειας και καταπολέμησης της τρομοκρατίας» ουσιαστικά έβαλαν στο στόχαστρο τους το εργατικό-νεολαιίστικο-αντιπολεμικό κίνημα, τα κινήματα εναντίον της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, πριν οι ιμπεριαλιστικοί στρατιωτικοί σχηματισμοί επιτεθούν σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Αφρική, Καύκασο και Τσετσενία.

Στην τελευταία Σύνοδο του ΝΑΤΟ, αποφασίστηκε η στρατιωτική συνδρομή του ΝΑΤΟ στις χώρες που θα αντιμετωπίσουν εξεγέρσεις εξαιτίας οικονομικής κατάρρευσης. Αυτή είναι η φυσική συνέπεια της δράσης του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ ως παγκόσμιους χωροφύλακες της καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης.

Ποιος μπορεί αλήθεια μετά την ανάγνωση και αυτού του ντοκουμέντου να υποστηρίξει ότι το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ-ο ελληνικός στρατός δεν είναι στρατός κατοχής στα Βαλκάνια;

Την ίδια στιγμή που αποκαλύπτεται ότι η «ισχυρή Ελλάδα» του κ.Σημίτη, ηγεμονική δύναμη στα Βαλκάνια» κατά την υπουργό εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη χρησιμοποιεί τον στρατό της για να επιβάλλει τα ευρύτερα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, αλλά και για να ικανοποιήσει τις δικές της φιλοδοξίες, ενώ ταυτόχρονα συνειδητοποιούμε ότι ο ίδιος στρατός, με ευθύνη των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, όχι μόνο ετοιμάζεται να δράσει και εναντίον του ελληνικού λαού , αλλά και ότι έχει δράσει ήδη.

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.

Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του πρωθυπουργού κ.Σημίτη και του υπουργού εξωτερικών κ.Γ.Παπανδρέου αντιμετωπίζοντας τα τεράστια αντιπολεμικά κινήματα που μπήκαν φραγμός στην ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή του ελληνικού στρατού στην επίθεση εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, επέλεξε να προχωρήσει στην πρόσληψη χιλιάδων Επαγγελματιών Στρατιωτών που είτε εθελοντικά (η δύναμη του χρήματος) είτε υποχρεωτικά, θα συμμετείχαν στις αποστολές εκτός συνόρων με λιγότερες κοινωνικές αντιδράσεις, ιδιαίτερα σε περίπτωση απώλεια στους. Το νόμο για τους Επαγγελματίες Οπλίτες ψήφισαν επίσης ΝΔ και ΣΥΝ.

Στην συνέχεια προχώρησε στην ίδρυση του Κέντρου Εκπαίδευσης Πολυεθνικών Δυνάμεων στο Κιλκίς ώστε να προετοιμάσει τις στρατιωτικές δυνάμεις που θα αποστέλλονταν στο εξωτερικό. Επίσης, ενδυνάμωσε την συμμετοχή του σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ, του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και της Βαλκανικής Ταξιαρχίας, όπου ολοένα περισσότερο αυξάνονταν τα σενάρια όπου το γνωστό «ΗΠΑ GO HOME» αντικαθιστούσε το “E.U GO HOME”, αφού η Ε.Ε. έδειχνε τις διευρυνόμενες παρεμβατικές τις προθέσεις. Σε άσκηση του 951 Τάγματος Στρατονομίας, φαντάροι ανέλαβαν το ρόλο κομπάρσου, παριστάνοντας τους διαδηλωτές με πλακάτ «NATO GO HOME», ενώ πρόσφατα σε άσκηση του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ στο Λιτόχωρο, ΕΠ.ΟΠ. φώναζαν συνθήματα εναντίον της Ε.Ε.

Την αντιμετώπιση των αντιπολεμικών κινημάτων χρεώθηκε πρώτα το ΠΑΣΟΚ, όταν το 2003, οι διαδηλώσεις ενάντια στις βάσεις (Σούδα, Άκτιο, Άραξο κλπ) είχαν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τα ΜΑΤ, αλλά και τους συνοριοφύλακες, τις δυνάμεις του Λιμενικού, τους Πεζοναύτες των ΗΠΑ και τους συναδέλφους τους, ακροβολισμένους ελεύθερους σκοπευτές, με διαταγή να χτυπήσουν όποιον εισέβαλε σε αμερικανική βάση.

Το Μάρτιο του 2004, εξεγερμένοι Κοσσοβάροι επιτέθηκαν σε ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις, τις οποίες σώζει η επέμβαση αμερικανικών δυνάμεων, που πυροβολούν αδιακρίτως, προκαλώντας δραματικές απώλειες.

Αυτή η επίθεση υπήρξε η αφορμή για την υπογραφή του «Μνημονίου Καταστολής Πλήθους» στις 17 Ιουνίου 2005 από την κυβέρνηση της ΝΔ. Με Νατοϊκή Ομπρέλα συγκροτήθηκε λοιπόν ένας πλήρης κατασταλτικός μηχανισμός που βρίσκεται σε όλες τις μονάδες Στρατονομίας και σε στρατιωτικές βάσεις, εντός ή παραπλεύρως Νατοϊκών εγκαταστάσεων. Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται και η αντίστοιχη Μονάδα Καταστολής Πλήθους που ενεργεί στο Κόσσοβο.

Διαβάζουμε στην εισαγωγή του Μνημονίου: «Μετά τα γεγονότα της 17ης Μαρτίου του 2004 στην πόλη Ουρόσεβατς του Κοσσυφοπεδίου, κρίθηκε αναγκαία η συγκρότηση τμήματος το οποίο θα συμμετείχε σε επιχειρήσεις καταστολής πλήθους. Οι εθνικοί περιορισμοί που δέσμευαν την εμπλοκή στρατιωτικού τμήματος με πολίτες άρθηκαν, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις».

Δηλαδή τα ΜΑΤ του ελληνικού στρατού αποκτούν την ελευθερία να ξυλοφορτώνουν, ακόμη και να σκοτώνουν διαδηλωτές με άρση «εθνικών περιορισμών» όταν κανένας πολίτης δεν έμαθε ποιοι είναι αυτοί «οι εθνικοί περιορισμοί», πότε και από ποιους έγινε άρση, βάση ποιας διαδικασίας!

Μήπως έχουμε το δικαίωμα να μάθουμε τη θέση των πολιτικών δυνάμεων απέναντι σ ε όλα αυτά;

Μήπως επομένως βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέου τύπου Νατοϊκή οργάνωση «Κόκκινη Προβιά»; Μόνο που αυτή δεν συγκροτείται στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου, αλλά της αντιμετώπισης των κοινωνικών κινημάτων που δημιουργεί η Δικτατορία των Νόμων της Αγοράς, η βαθιά καπιταλιστική κρίση, που γίνεται αιτία και αφορμή επιβολής εργασιακού Μεσαίωνα, της συντριβής των αγώνων εναντίον της ιμπεριαλιστικής κατοχής.

Μπορεί το ΓΕΣ σε κάθε ευκαιρία να διαφημίζει το κοινωνικό έργο των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό (βλέπε σχετικές φωτογραφίες από Κόσσοβο και Αφγανιστάν στο army.gr), αλλά η ανάγνωση του Μνημονίου Καταστολής Πλήθους της 33Ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας περιλαμβάνει τον ολόκληρο τον οπλισμό ενός ΜΑΤΑΤΖΗ.

Επίσης οι άνδρες της εν λόγω διμοιρίας μπορούν να φέρουν και σύγχρονα όπλα, νεότατης τεχνολογίας, που προκαλούν σοβαρότατες βλάβες.

• Ακουστικά μη φονικά όπλα, που προκαλούν προσωρινή κώφωση.

• Μικροβιακά μη φονικά όπλα που παραλύουν το διαδηλωτή.

• Χημικά μη φονικά όπλα.

• Ηλεκτρομαγνητικά μη φονικά όπλα, με επίδραση στα νευρικά συστήματα στήριξης του σώματος.

• Μη φονικά όπλα κινητικής δύναμης (μετάδοση ικανοποιητικής ορμής στο σώμα του προσβαλλόμενου διαδηλωτή για να ζαλιστεί σοβαρά).

• Μη φονικά όπλα που προκαλούν προσωρινή τύφλωση.

Η συνέχιση της ανάγνωσης του μνημονίου σοκάρει, καθώς ομολογείται ότι οι διμοιρίες των ΜΑΤΑΤΖΗΔΩΝ του Στρατού είναι εξουσιοδοτημένες να σκοτώσουν, κάνοντας χρήση ακόμη και τεθωρακισμένων. Στους κανόνες εμπλοκής αναφέρεται ρητά ότι «αν όλα τα μέσα αντιμετώπισης του εξαγριωμένου πλήθους αποτύχουν, προβλέπεται η χρήση φονικών όπλων»!!!

Η διμοιρία των ΣΤΡΑΤΟΜΑΤΑΤΖΗΔΩΝ περιλαμβάνει δύο ελεύθερους σκοπευτές, έναν χειριστή βιντεοκάμερας για τα φακέλωμα των διαδηλωτών, διαπραγματευτές, μεταφραστές, οπλιτών εξοπλισμένων για συλλήψεις ταραχοποιών (σας θυμίζει τίποτε από τα φοιτητικά συλλαλητήρια;), χειριστών μέσων κατάσβεσης πυρός, ενώ έξι εξοπλισμένοι οπλίτες, αναλαμβάνουν δράση όταν οι συνάδελφοι τους δεν καταφέρουν να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους.

Πίσω από αυτούς βρίσκονται ένα τζιπ χάμερ, ένα πυροσβεστικό όχημα και ένα τεθωρακισμένο Μ113!!!

Αυτές λοιπόν τις δυνάμεις καλούσε τον Κ.Καραμανλή να «ρίξει» στην εξεγερμένη Αθήνα, το Δεκέμβρη η Ντ.Μπακογιάννη και ο Σουφλιάς, μαζί βεβαίως με τον Καρατζαφέρη του ΛΑΟΣ;

Αυτές τις δυνάμεις θα ρίξει στους δρόμους της Αθήνας και των υπόλοιπων πόλεων η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενάντια στους διαδηλωτές της κρυφής ατζέντας της νέας λεηλασίας εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων

http://diktiospartakos.blogspot.com/2009/09/blog-post_30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου