Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Οι εργατοπατέρες της Τέμενης ξαναχτύπησαν: Η ΔΑΚΕ και τα ρετάλια του ΣΥΡΙΖΑ σε διατεταγμένη υπηρεσία κατά της ΑΣΕ-ΟΤΕ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ

Ιστοσελίδα: www.geocities.com/aseote , E Mail: aseote@yahoo.gr

Η ΔΑΚΕ και τα ρετάλια του ΣΥΡΙΖΑ σε διατεταγμένη υπηρεσία κατά της ΑΣΕ-ΟΤΕ.

Προς: Όλους τους εργαζόμενους και τους νέους

Όλες τις εργατικές και νεολαιίστικες συσπειρώσεις και συλλογικότητες.


Συνάδελφοι – συναγωνιστές,

Στο σωματείο μας την ΠΕΤ – ΟΤΕ, που έχει πάνω από 6000 μέλη, μια συγκυριακή πλειοψηφία που αποτελείται από τη ΔΑΚΕ και την Ακομμάτιστη (κ)Ενότητα, επιχειρούν ένα συνδικαλιστικό πραξικόπημα κατά της ΑΣΕ και του εκλεγμένου εκπροσώπου μας στην Ε.Ε της ΠΕΤ–ΟΤΕ, Θανάση Φωλιά.

Η ΑΣΕ είναι μια συσπείρωσηαυτόνομη, ταξική και ανεξάρτητη. 25 χρόνια τώρα παλεύουμε κατά των κυβερνήσεων, της εργοδοσίας και των εργατοπατέρων κάθε μορφής που τους υπηρετούν.


Με πρόσχημα την άρνηση του να παραστεί σαν Αν. Γραμματέας της ΠΕΤ – ΟΤΕ, και να νομιμοποιήσει με την παρουσία του αυτός και τα άλλα δυο μέλη της ΑΣΕ, τη συνεδρίαση του ΔΣ, που ετσιθελικά μετέφεραν στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν μομφή και καθαίρεση από την Ε.Ε.

Τέτοια διαδικασία δεν προβλέπεται όμως από το καταστατικό. Ο συνάδελφος έχει εκλεγεί από τους εργαζόμενους, και κατέχει δικαιωματικά αυτή τη θέση.

Παρ’ όλ’ αυτά, οι δεξιοί εργατοπατέρες μαζί με το φασίζων μόρφωμα των (Α)κομμάτιστων στο οποίο συμμετέχει και καθοδηγεί ο εκλεκτός των καναλιών, και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Στρατούλης, ψήφισαν με 19 ψήφους υπέρ – 2 κατά (ΠΑΜΕ) και 14 αποχές (ΠΑΣΚΕ, ΑΣΕ) να καθαιρεθεί ο συνάδελφος και σε άλλο Δ.Σ να ζητήσουν από την ΑΣΕ να τον αντικαταστήσει!!!

Στην επεισοδιακή συνεδρίαση
μάλιστα, οι ιδεολογικοί απόγονοι των γιοσμάδων και γκοτζαμάνηδων, απειλούσαν με εκφράσεις «είσαι το κακό σπυρί και θα το σπάσουμε, θα φας πολύ ξύλο κ.λ.π » και του ζητούσαν να κάνει δήλωση μετανοίας για να τον συγχωρήσουν!

Είναι οι ίδιοι τραμπούκοι
που είχαν επιτεθεί στους εργαζόμενους φοιτητές του ΟΤΕ στο συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ στην Τέμενη του Αιγίου.

Όχι δεν προχώρησαν σε ψηφοφορία για να αποφασίσουν αν πρέπει να τον δείρουν ή να τον σκοτώσουν – τουλάχιστον ακόμα…

Ο Γεν. Γραμματέας
, ενώ η παράταξή του (ΠΑΣΚΕ) απείχε από την διαδικασία, αυτός παρέμεινε στην ψηφοφορία για να νομιμοποιήσει την απόφαση εκτελώντας χρέη «τσιλιαδόρου».

Με τη μη συμμετοχή μας στη συνεδρίαση της Θεσσαλονίκης, τους χαλάσαμε το πρόσχημα της τετραήμερης διαμονής σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο, που είχαν οργανώσειγια να «διαδηλώσουν κατά της αντεργατικής πολιτικής».

Στη μόνη διαδήλωση που παρέστησαν όμως, ήταν μέσα στα εγκαίνια της έκθεσης, σαν χειροκροτητές του Καραμανλή.

Αυτά για την αφορμή. Οι πραγματικοί λόγοι του πραξικοπήματος όμως είναι η διαχρονική πολύπλευρη και καθημερινή δράση μας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν επιθέσεις κατά συναγωνιστών της ΑΣΕ.

Μας μισούν γιατί τους ξέρουμε καλά:


* Είναι δεμένοι με χίλια νήματα. Ο ένας καλύπτει τις πομπές του άλλου. Διεξάγουν μεταξύ τους έναν υπόγειο καθημερινό διαγκωνισμό και τους συνδέουν αμοιβαίοι δεσμοί.

* Το ρουσφέτι, το βόλεμα των κολλητών, η τοποθέτηση του προϊστάμενου - αρβυλοφύλακα, ο διορισμός των παιδιών τους (μερικοί έχουν βάλει όλο τους το συγγενολόι στον ΟΤΕ), η ρουφιανιά, το κουτσομπολιό, η διπλοπροσωπία, η ραδιουργία, η υποκρισία, ο φανφαρονισμός και η δουλοπρέπεια προς τα κομματικά και εργοδοτικά αφεντικά, είναι οι καθημερινές τους ασχολίες.

Μας μισούν για τη δράση και τις αποκαλύψεις μας:

-Γιατί καταγγείλαμε την «εθελούσια» που υπόγραψαν με τον Βουρλούμη, καικατάργησαν τα εργασιακά δικαιώματα όχι μόνο στον ΟΤΕ αλλά σε όλον τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

-Γιατί αποκαλύπτουμε τα πάντα στους εργαζόμενους και στην κοινωνία. Από το δουλεμπόριο στον ΟΤΕ, την ανεξέλεγκτη δράση των εργολάβων στο ενεργό δίκτυο που παραβιάζει το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών, μέχρι την καταγγελία μας για την προσπάθεια των Γερμανών ιδιοκτητών της D.T. και του Βουρλούμη, να κλείσουν το Indymedia.

-Για την δράση μας μέσα και έξω από το σωματείο και την ενεργή μας συμμετοχή και αλληλεγγύη σε όλους τους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Η ΑΣΕ και ο Θανάσης Φωλιάς τους χαλάνε την πιάτσα:

Εφαρμόζουμε την εναλλαγή στα όργανα του σωματείου, ενώ αυτοί είναι επαγγελματίες συνδικαλιστές.

Πηγαίνουμε για δουλειά και δεν ασκούμε το δικαίωμα της απαλλαγής από την εργασία.

Όλοι αυτοί, Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γεν. Γραμματέας κ.λ.π έχουν πάνω από 15 χρόνια να κάνουν έστω ένα μεροκάματο. Ο πολύς Δ. Στρατούλης είναι απαλλαγμένος από τη δουλειά στον ΟΤΕ εδώ και 30 χρόνια!

Δεν εφαρμόζουμε την «ομερτά»
που θέλουν να επιβάλλουν και δεν παίρνουμε τη συνδικαλιστική αποζημίωση. Τελευταία έβαλαν τους προϊσταμένους του Θανάση Φωλιά και προσπαθούσαν να τον υποχρεώσουν να μην πηγαίνει στη δουλειά γιατί έχει συνδικαλιστική απαλλαγή και δήθεν απαγορεύεται να δουλεύει!

Όπως βλέπετε αποχτήσαμε το δικαίωμα στην τεμπελιά και θέλουν να μας υποχρεώσουν να το ασκήσουμε…

Αυτοί και χιλιάδες άλλοι
μεταξύ των οποίων και το κάψιμο της σβάστικας στο για να μην παραχωρηθεί ο ΟΤΕ στη D.T.είναι οι λόγοι που έχασαν την ψυχραιμία τους και εκμεταλλευόμενοι το κλίμα των εκλογών επιχειρούν βρισκόμενοι σε Σύνταγμαδιατεταγμένη υπηρεσία και εκτελώντας συμβόλαιο, να εξοβελίσουν την ΑΣΕ και το Θ. Φωλιά από τις διαδικασίες του εργατικού κινήματος.

Τους πληροφορούμε τους ίδιους και τα αφεντικά τους, ότι δεν θα τους περάσει.


Καλούμε όλους τους συναγωνιστές σε εγρήγορση και έμπρακτη συμπαράσταση.

Πρέπει να τσακίσουμε την αυθάδεια και τον ετσιθελισμό των εργατοπατέρων πριν επεκταθεί και γίνει «θεσμός» σε όλα τα συνδικάτα.

Για περισσότερες πληροφορίες στηνΙστοσελίδα: www.geocities.com/aseote

Για συμπαράσταση και συντονισμό στο:EMail:aseote@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου