Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Η άκρα Δεξιά φιμώνει καλλιτέχνη στη Λυών


Ενώ η έκθεση φωτογραφίας του πολιτικά ενεργού καλλιτέχνη Bertrand Gaudillère, με τίτλο «Οι αριθμοί έχουν πρόσωπο» και θέμα τους αλλοδαπούς χωρίς χαρτιά, λειτουργούσε επί δέκα ημέρες στη δημοτική βιβλιοθήκη του τέταρτου διαμερίσματος της Λυών, ξαφνικά εχθές ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσημη παρουσίαση της.

Αιτία, σύμφωνα με τα μέλη της δημοτικής διοίκησης στάθηκε η έλλειψη πολιτικής ουδετερότητας του καλλιτέχνη η οποία δεν αρμόζει σε ένα δημόσιο κτίριο. Πίσω όμως από την ξαφνική διακοπή φαίνεται να βρίσκεται η ακροδεξιά οργάνωση « les Jeunes Identitaires Lyonnais», οι οποίοι εξαπέλυσαν πόλεμο κατά της έκθεσης, καλώντας μέσω του σάιτ τους τους Λυονέζους να περικυκλώσουν τη δημοτική βιβλιοθήκη για να ακυρωθεί η προγραμματισμένη προβολή ταινίας και η συζήτηση που θα ακολουθούσε στην οποία θα έπαιρναν μέρος και αλλοδαποί χωρίς χαρτιά.

Τα μέλη της οργάνωσης υποστήριξαν ότι η εκδήλωση είναι παράνομη από τη στιγμή που θα έπαιρναν μέρος σε αυτή μη νόμιμοι πολίτες. Τελικά, η γνώμη της οργάνωσης κυριάρχησε αφού ακόμη και ο Dominique Bolliet, ο σοσιαλιστής δήμαρχος του τέταρτου διαμερίσματος της πόλης μίλησε για την ανάγκη της ουδετερότητας. Η οργάνωση στο παρελθόν έχει παρεμποδίσει τη διεξαγωγή συναυλιών ραπ μουσικής.

Πηγή: http://www.tvxs.gr/v21717

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου