Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ;

ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ;

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η πολιτική εκτίμηση ότι οι εργαζόμενοι θα αποτελέσουν την καύσιμη ύλη, μεταφορικά και κυριολεκτικά, προκειμένου ο αστικός κόσμος να ξεπεράσει την κρίση που σε τακτά διαστήματα δημιουργεί η άναρχη καπιταλιστική οικονομία και η ασυδοσία των νόμων της Αγοράς.

Ως κρέας στα κανόνια, με την καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων, με την επίκληση της «Εθνικής Ασφάλειας» και της «Εθνικής Άμυνας» για να γίνουν κολοσσιαίες πολεμικές δαπάνες, την επιβολή τεράστιας φορολογίας, τη διαιώνιση της λιτότητας και του παγώματος των μισθών.

Η κερδοφορία του αστικού κόσμου, σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο διατηρείτε και αυξάνεται από τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων.

Αυτή την πολιτική ακολουθεί και η ιδιόμορφη συντηρητική κυβέρνηση, η πιο σωστά συγκυβέρνηση Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών υπό τον Ομπάμα, που ενισχύει τραπεζίτες και χρηματιστές, εξαπλώνει τον πόλεμο σε Αφγανιστάν-Πακιστάν, κρύβει την επιθετικότητα της κατά του Ιράν πίσω από τα δήθεν ειρηνευτικά σχέδια της Μέσης Ανατολής, που με την συμφωνία του συμβιβασμένου Αμπάς διαιωνίζουν την κατοχή της Παλαιστίνης, ευνοώντας την αμερικανική πολεμική βιομηχανία, που σε περίοδο κρίσης πραγματικά ξεπούλησε.

Το σύστημα FMS καταγράφει συνεχή άνοδο των πωλήσεων αμερικανικών όπλων, με εκτίναξη πωλήσεων το 2008. Η Ένωση Αμερικανών Επιστημόνων καταγράφει παράδοση αμερικανικών όπλων σε ξένους αγοραστές αξίας 10,9 δις δολ., ενώ το FMS (Foreign Military Sales) καταγράφει πωλήσεις που από 9,5 δις δολ. το 2005, ξεπέρασαν τα 18 δις το 2006, για να φτάσουν τα 36 δις δολ. το 2008!!!

Πρώτο στην σχετική λίστα το Ισραήλ. Ο χωροφύλακας των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, κράτος εισβολές στο Λίβανο, απαίσιος κατακτητής της Παλαιστίνης, απειλή της παγκόσμιας ειρήνης, προχώρησε σε παραγγελίες ύψους 1,36 δις δολ.
Τα στοιχεία αποδεικνύουν την αλληλεξάρτηση μεταξύ ΗΠΑ-Ισραήλ. Τα 419 εκ. δολ. διατέθηκαν για την αγορά πετρελαίου, αερίου και καυσίμων (το Ισραήλ κάνει χρήση της αμερικανικής βοήθειας, για να καλύψει ακόμη και τις ανάγκες του για καύσιμα), 427 εκ. πήγαν σε άλλα υλικά, 400 εκ. δολ για αγορά 15 επιπλέον F-16D, ενώ με 120 εκ. δολ. αγοράστηκαν απαγορευμένα όπλα όπως βόμβες φωσφόρου και κατευθυνόμενες βόμβες μεγάλης διατρητότητας απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Το γεγονός ότι οι χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ μετατράπηκαν σε εξαιρετικούς αγοραστές αμερικανικών όπλων, υποχρεωμένες να προσαρμοστούν στο Νατοϊκό οπλοστάσιο και να αναβαθμίσουν το ρόλο τους μέσω της συμμαχίας τους με τις ΗΠΑ αποδεικνύεται από το παράδειγμα της Πολωνίας. Ακόλουθος των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, σκαρφαλώνει στη 5η θέση στην σχετική λίστα και υποχωρεί έναντι του Ισραήλ καθώς το 2007 ήταν στην 1η θέση με αγορές ύψους 1,5 δις δολ) αφού καταγράφει αγορές 733 εκ. δολ. Μείζων αγοραστής για τις ΗΠΑ ήταν το 2002, με την αγορά 48 αεροσκαφών F-16.

Ο προβαλλόμενος «μουσουλμανικός κίνδυνος» και η εκμετάλλευση των περιφερειακών ανταγωνισμών ωθούν την Σαουδική Αραβία σε αγορές 809 εκ. δολ, τη Νότια Κορέα αντίστοιχα στα 799 εκ. δολ. (μεταξύ αυτών και δύο συστημάτων Aegis αξίας 300 εκ. δολ.) και την Αίγυπτο σε 788 εκ. δολ.

Η «επιτυχία της ειρηνόφιλης πολιτικής Ομπάμα» αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το Πακιστάν, που μέχρι πρότινος απαγορευόταν οι πωλήσεις όπλων, ανεβαίνει στη 10η θέση. Το 2008 με 271 εκ. δολ αγόρασε 867 κατευθυνόμενα αντιαρματικά βλήματα, πυροβόλα και υλικό επικοινωνιών.

Στο Ιράκ, η επιβολή της «Δυτικής Δημοκρατίας» θέλει και τον στρατό της. Ένας στρατός που θα συντηρεί το καθεστώς της επικυριαρχίας των ΗΠΑ και θα προστατεύει τα πετρελαϊκά συμφέροντα.

Ο Ιρακινός λαός μετρά τερατογενέσεις εξαιτίας των αμερικανικών βομβαρδισμών και καλείται να πληρώσει 442 εκ. δολ για αμερικανικά όπλα. Σήμερα αγοράζει τυφέκια, πυρομαχικά και υλικό επικοινωνιών, αλλά αύριο προγραμματίζεται να αγοράσει 140 άρματα μάχης Μ-1 Abrams, 400 τεθωρακισμένα οχήματα Stryker, 80 τεθωρακισμένα οχήματα για αποστολές ασφαλείας, ελικόπτερα, βαρέα πολυβόλα κλπ.

Στην Ελλάδα οι πρώτες αγορές περιλαμβάνουν 12 νέα επιθετικά ελικόπτερα Apache, 120 εκ. δολ για ανταλλακτικά, ενώ διογκώνεται καθημερινά ο ανταγωνισμός για την αγορά του νέου πολεμικού αεροσκάφους.

Συμπεραίνουμε ότι η πάλη των εργαζομένων για τα δικαιώματα τους είναι άμεσα συνδεδεμένη από τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον ιμπεριαλισμό, μπορεί να δοθεί μόνο από την σκοπιά του εργατικού διεθνισμού, για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου