Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Στις 24 οι αυτοκτονίες υπαλλήλων στη France Telecom


Ένας 51χρονος εργαζόμενος στον όμιλο France Telecom αυτοκτόνησε, σήμερα το πρωί, στην ανατολική Γαλλία, στο Ανεσί, ανεβάζοντας στους 24 τον αριθμό των υπαλλήλων που ο βίαιος τερματισμός της ζωής τους «συνδέεται» με τις εργασιακές σχέσεις στον όμιλο στη σκιά της μεγάλης ύφεσης και στο χρονικό διάστημα από πέρυσι τον Φεβρουάριο.

Πατέρας δύο παιδιών, ο αυτόχειρας εργαζόταν στο Κέντρο της France Telecom στο Ανεσί κοντά στην Ελβετία.

Άφησε μέσα στο αυτοκίνητό του μιαν επιστολή με αποδέκτη την σύζυγό του, όπου διεκτραγωδεί το «κλίμα» των εργασιακών σχέσεων στον ανωτέρω όμιλο, «συνδέοντάς» το, ευθέως, με το απονενοημένο διάβημα.

Μόλις έγινε γνωστή η πληροφορία, ο πρόεδρος γενικός διευθυντής του ομίλου, κ. Ντιντιέ Λομπάρ, μετέβη στον τόπο της αυτοκτονίας του υφισταμένου του.

Από την πλευρά τους, τα συνδικάτα στον όμιλο «ομόφωνα» στις ανακοινώσεις τους στηλίτευσαν το κακό εργασιακό «κλίμα» στην France Telecom.

«Ο τόπος εργασίας του συναδέλφου μας από μακρού είχε καταστεί αβίωτος, μέσα στην αδιαφορία των ανωτέρων του, με επίδειξη απανθρωπιάς, με λογύδρια για: αριθμούς, με αδιαφορία για την ίδια την ανθρώπινη ζωή...», επισήμανε ο εκπρόσωπος του χριστιανικού συνδικάτου CFTC, κ. Πατρίς Ντιοσέ.

«Εξαναγκάσαμε, προ ημερών, τη διεύθυνση να κάνει εν τέλει ένα σεμινάριο με θέμα τις εργασιακές σχέσεις στον όμιλο», πρόσθεσε, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς του αυτόχειρα κι ενώ πηγές που ζητούν την ανωνυμία τους κάνουν λόγο για «δίνη αυτοκτονιών» στην εταιρεία.

Πηγή: http://www.tvxs.gr/v21905

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου