Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2009

Διώξεις συνδικαλιστών στους ΟΤΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Καταγγέλλουμε την κατασκευασμένη κατηγορία και παραπομπή σε δίκη, του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας Νίκου Αδαμόπουλουκαι μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ- ΟΤΑ και της προέδρου τουΣυλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέου Ηρακλείου, Κικής Καραγιώργουγια την δράση τους και έμπρακτη στήριξη τους στον νικηφόρο πολυήμερο απεργιακό αγώνα που έδωσαν πριν 2 χρόνια οι εργαζόμενοι στο δήμο του Νέου Ηρακλείου.

Οι ανυπόστατες και προσχεδιασμένες μηνύσεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και πρόκληση φόβου και τρόμου σε εργαζόμενους ( απεργοσπαστικό μηχανισμό που προσπάθησε να στηθεί από τον δήμαρχο του Νέου Ηρακλείου) . Η παρέμβαση του εισαγγελέα μετά από ενάμιση χρόνο για παραπομπή σε δίκη με αυτές τις κατηγορίες, του συνάδελφου Αδαμόπουλου, αλλά και με παρόμοιες κατηγορίες που δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη για την συναδέλφισσα Καραγιώργου, εκφράζονται γενικότερες επιδιώξεις τρομοκράτησης των εργαζομένων και αγωνιστών που δεν σκύβουν το κεφάλι.

Θέλουν να στοχοποιήσουν και να τρομοκρατήσουν αυτούς που πρωτοστατούν στους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι

Αντί να βρίσκονται στο ειδώλιο του κατηγορουμένου ΑΥΤΟΙ που επί μήνες και χρόνια κρατούν σε ομηρία εκατοντάδες εργαζόμενους, ακόμη και απλήρωτους, που καταπατούν τα στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα, που έχουν μετατρέψει τους δήμους σε μικρομάγαζα τους, επιλέγουν να ποινικοποιήσουν τους αγώνες μας και τους αγωνιστές συνδικαλιστές που διεκδικούν τα αυτονόητα.

Αν για ΑΥΤΟΥΣ η δικαιοσύνη είναι πραγματικά τυφλή γιατί έχουν τις πλάτες των κομμάτων τους και των αντεργατικών πολιτικών που σχεδιάζουν, οι εργαζόμενοι με όπλο την αλληλεγγύη τους και τους αγώνες τους θα τους χαλάνε τα σχέδια.

Τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων μας εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση τους στους συνάδελφους Νίκο Αδαμόπουλο και Κική Καραγιώργου και την αντιμετώπιση της δίωξης τους με όλα τα μέσα.

Καλούμε τα σωματεία και συνδικαλιστικούς μαζικούς φορείς, οργανώσεις, για την έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξη τους και την από κοινού ανάληψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών στη περιοχή μας.

Καλούμε όλα τα ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά στην από κοινού συνέντευξη τύπου που οργανώνουν τα σωματεία μας .

Τετάρτη 16/9/2009 στις 12.00 στο δημαρχείο Νέου Ηρακλείου

( απέναντι από ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου)

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Τα Δ. Σ. των Σωματείων Εργαζομένων στους Δήμους Ν. Ιωνίας και Ν .Ηρακλείου

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1079035

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου