Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Πακτωλός χρημάτων στα κοινοβουλευτικά κόμματα, οικονομικός στραγγαλισμός των εξοκοινοβουλευτικών κομμάτων

Εν μέσω οικονομικής κρίσης 4,5εκ.ευρω θα διατεθούν στα πολιτικά κόμματα για την προβολή τους κατά την προεκλογική περίοδο.

Και ενώ οι μισοί Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας,με την οικονομική κρίση να έχει χτυπήσει εδώ και πολύ καιρό την πόρτα μας το κράτος θα διαθέσει 4,5εκ.ευρω....χρήματα των φορολογούμενων αυτής της χώρας...για τα έξοδα προβολής που χρειάζονται τα πολιτικά κόμματα,κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου..

Η χρηματοδότηση των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό θα ανέλθει σε 0,13 της χιλιοίς επί των εσόδων, ποσοστό χαμηλότερο από εκείνο των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών, καθώς φέτος έχει ήδη διεξαχθεί μια εκλογική αναμέτρηση, εκείνη των ευρωεκλογών. Το 60 % των χρημάτων θα δοθεί σε αυτή τη φάση και το 40% μετά τις εκλογές. Συνολικά θα διατεθούν 4,5 εκατ. ευρώ.


πηγή: http://prezatv.blogspot.com/2009/09/45.html

Φυσικά η κρατική επιχορήγση αφορά στα κοινοβουλευτικά κόμματα γιατί τα μη κοινοβουλευτικά κόμματα υποχρεούνται να πληρώνουν ακόμα και το χαρτί των ψηφοδελτίων καθώς και παράβολα περίπου 200€ για κάθε υποψήφιο. Υπόκεινται δηλαδή σε έναν ιδιότυπο πολιτικό - οικονομικό στραγγαλισμό. Αυτό είναι το πρόσωπο του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου