Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗΣ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΝΔ-ΛΑΟΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗΣ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΝΔ-ΛΑΟΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Οι διαπιστώσεις που έχουμε κάνει όλο το τελευταίο διάστημα για την αναβάθμιση του Αιγαίου στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο. Μετά την μετατροπή της Σούδας σε κέντρο «του αγώνα κατά της τρομοκρατίας» μέσω του ΚΕΝΑΠ και των αμερικανικών εγκαταστάσεων, την αρχική συμφωνία της κυβέρνησης της ΝΔ για έλεγχο από αμερικανικούς-νατοϊκούς στόλους των εμπορικών πλοίων που διέρχονται τα ελληνικά χωρικά ύδατα (ακόμη και αυτά με ελληνική σημαία), τις διαβουλεύσεις για νατοϊκή επικυριαρχία στο σύνολο του Αιγαίου, ήρθε και η απόπειρα ψήφισης της επαίσχυντης συμφωνίας παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων στο ΝΑΤΟ σε μόνιμη βάση μέσω του Μνημονίου Κατανόησης.

Παρά τον κατά καιρούς «αντιαμερικανισμό της Λαϊκής Δεξιάς», ΝΔ και ΛΑΟΣ αποπειράθηκαν να ψηφίσουν συμφωνία με την οποία, στην παράγραφο 3.8 του άρθρου ΙΙΙ του μνημονίου αναφέρεται: «οι επιχειρήσεις υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ είναι δυνατόν να απαιτούν πολυεθνική αεροπορική υποστήριξη με αεροσκάφη και ελικόπτερα, στην περίπτωση δε λιμένων, από εμπορικά και πολεμικά πλοία υποστήριξης. Η φιλοξενούσα χώρα αποδέχεται ότι η κίνηση τέτοιων αεροσκαφών, ελικοπτέρων, πλοίων και των πληρωμάτων τους, εντός της επικράτειας της φιλοξενούσας χώρας, θα γίνεται κάτω από μια γενική άδεια, την οποία θα εκδίδει για όλη τη διάρκεια της επιχείρησης».

ΝΔ και ΛΑΟΣ, παρά τα αντιαμερικανικά, αντιπολεμικά αισθήματα, με τον αισθητή αντιιμπεριαλιστική τάση, του λαού μας, μετατρέπουν τη χώρα μας σε πραγματικό σταυροδρόμι από το οποίο θα διέρχονται ελεύθερα Νατοϊκοί φαντάροι, θα εκπαιδεύονται και θα ανεφοδιάζονται όπως και από όπου επιλέξουν. Καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνουν αυτές οι παραχωρήσεις όταν το τοπίο βρωμάει μπαρούτι ξανά σε Κόσσοβο-Βοσνία-Καύκασο-Μέση Ανατολή και Αφρική.

Απάντηση στις μαζικές αντιδράσεις και τα συγκλονιστικά κινήματα που ζήσαμε εναντίον των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ με τη δολοφονική συμμετοχή σε όλα τα αποκρουστικά εγκλήματα του ΝΑΤΟ-ΟΗΕ-ΗΠΑ-Ε.Ε. και μπορούμε να ξαναζήσουμε, είναι αυτό το μνημόνιο που αύριο θα επικαλούνται. Η εκ των προτέρων έγκριση διέλευσης στρατευμάτων αφαιρεί μέρος του ελέγχου των κυριαρχικών δικαιωμάτων καθώς η αρχική άδεια μπορεί να δίνεται και με την έγκριση της διαταγής επιχειρήσεων που την υπογράφει ένας στρατιωτικός διοικητής. Η αρχική άδεια θα βρίσκει την συνέχεια της μέσα σε τεχνικές συμφωνίες.

ΝΔ και ΛΑΟΣ αγωνιούν να δώσουν υπερνομοθετική ισχύ στο μνημόνιο καθώς ονομάζουν αυθαίρετα την αρχική τεχνική συμφωνία «διεθνή συνθήκη» κυρώνοντας τη με νόμο και καθιστώντας τη ισχυρότερη από εθνικούς νόμους.

Για μια ακόμη φορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ έρχονται σε σύγκρουση με το αίσθημα της κοινωνικής πλειοψηφίας, επιλέγουν σε κομβικά ζητήματα (σχέσεις με υπερεθνικούς μηχανισμούς ΝΑΤΟ-Ε.Ε. κλπ) να μην καταφύγουν στην λαϊκή ετυμηγορία (Δημοψήφισμα) αλλά να προχωρήσουν σε παζάρια μέσα στη Βουλή.

Αυτό το πραξικόπημα εναντίον της ειρήνης και του παγκόσμιου κινήματος γινόταν μέσα στη Βουλή, την ώρα που η υπουργός Εξωτερικών συνδιαλέγονταν με το γραμματέα του ΝΑΤΟ Α.Φ.Ρασμούσεν.

Αξίζει να δείξουμε την πορεία του μνημονίου. Αρχικά το μνημόνιο υπογράφτηκε τον Αύγουστο του 2004από Έλληνα στρατιωτικό αντιπρόσωπο στο νατοϊκό στρατηγείο του ΝΑΤΟ και από επιτελάρχη του τελευταίου, για να ακολούθησε τον Οκτώβριο του 2006 η πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια της κυβέρνησης ΝΔ να το ψηφίσει τη Βουλή.
Η ΝΔ προχωρά σε σοβαρές παραχωρήσεις αφενός για να κερδίσει την εύνοια των ΗΠΑ εν όψει των εκλογών της 4/10/2009, αφετέρου «να δέσει τη χώρα σε μόνιμη βάση». Στην αιτιολογική έκθεση 3.2 του άρθρου ΙΙΙ αναφέρεται: «η φιλοξενούσα χώρα αναγνωρίζει ότι οι περιοχές επιχειρησιακής υποστήριξης, οι οποίες έχουν οργανωθεί σε εφαρμογή του παρόντος μνημονίου, αποτελούν τμήματα της Στρατιωτικής Διοίκησης, η οποία τις καθορίζει και οι δραστηριότητες των τμημάτων αυτών αναλαμβάνονται από την υπόψη στρατηγική διοίκηση. Οι περιοχές που θα καθοριστούν θα συμφωνηθούν σε μεταγενέστερα κείμενα».

Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει μόνιμες βάσεις και θα άξιζε να συνδυάσουμε αυτή την ανάλυση με το ρόλο της Σούδας και το Νατοϊκό Στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη.
Με το Μνημόνιο Κατανόησης λοιπόν αυτό λύνονται τα χέρια του ΝΑΤΟ και ιδίως του στρατιωτικού του διοικητή, που είναι πάντα αμερικανός. Αυτή εξάλλου την συνθήκη θα μπορεί να επικαλείται και σε ενδεχόμενη σύγκρουση ΗΠΑ-Ε.Ε. (όπως τη ζήσαμε το 2003) ο ελληνικός αστικός κόσμος που πατά σε δύο ιμπεριαλιστικές βάρκες.

Το ΠΑΣΟΚ είναι «αγανακτισμένο». Δεν ψήφισε το Μνημόνιο και το Απορρίπτει. Γατί όμως; Μήπως ξαναφόρεσε ζιβάγκο και διαδηλώνει «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο»;

Όχι βεβαίως. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με υπουργό Εξωτερικών τον νυν Πρόεδρο του εξυπηρέτησαν φιλότιμα τα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε σε Βαλκάνια, Ιράκ. Αφγανιστάν, Παλαιστίνη. Μάλιστα ο Γ.Παπανδρέου πήρε συγχαρητήρια από Κλίντον και Μπους για τις υπηρεσίες του!!!

Τι άλλαξε λοιπόν; Τίποτε.

Σε άρθρο παρέμβασης του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ.Καρχιμάκης λύνει την παρεξήγηση: με την υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης, «τις δεσμεύσεις που η ΝΔ μονομερώς αποφασίζει να αναλάβει η χώρα μας στο διηνεκές, απεμπολώντας το δικαίωμα διαπραγμάτευσης, απεμπολώντας δηλαδή επ’ αόριστον το δικαίωμα της χώρας μας να έχει λόγο σχετικά με τις τεχνικές και οικονομικές πτυχές των νατοϊκών ασκήσεων που θα γίνονται σε ελληνικό έδαφος». Και συνεχίζει: «δίνει στον Στρατιωτικό Διοικητή του ΝΑΤΟ εθνικές ουσιαστικά αρμοδιότητες και δεσμεύει τη χώρ5α μας για απεριόριστο χρόνο και για κάθε μελλοντική άσκηση, ανεξάρτητα από το πώς θα έχει διαμορφωθεί τότε το περιβάλλον ασφάλειας και από το πώς θα επηρεάζονται τα εθνικά μας συμφέροντα!».

Δυνατότητα Διαπραγμάτευσης θέλει το ΠΑΣΟΚ!!!

Όχι αντίσταση στον πόλεμο, στον ιμπεριαλισμό, στις επεμβάσεις και στην κατοχή του Ιράκ, Αφγανιστάν, Βαλκανίων. Να μπορεί ως κόμμα και ως κυβέρνηση με όλους και για όλα!!!

Η Σοσιαλδημοκρατία εξάλλου φημίζεται για την ευελιξία της. Το 2003, η κυβέρνηση Σημίτη-Παπανδρέου μετέτρεπε την Ελλάδα σε ορμητήριο εναντίον του Ιρακινού λαού και ο Λαλιώτης κατέβαινε στο δρόμο μαζί με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, μιλώντας για την ανάγκη ενίσχυσης του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού –Αντίπαλο δέος στις ΗΠΑ!!!

Πασοκικός Τυχοδιωκτισμός ή ΣΕΚΙΤΙΚΗ Εθελοτυφλία;

Ενδεικτικό εξάλλου του λαϊκισμού του, της υποτέλειας του και της διπλοπροσωπίας του είναι η ψήφιση του μνημονίου από το ΛΑΟΣ. Αποκαλύπτεται λοιπόν ότι αυτό και ο αρχηγός του, Καρατζαφέρης, είναι εκφραστές του εθνικισμού, ρατσισμού, της φθηνής πολεμοκαπηλείας, του άκρατου μίσους κατά του ταξικά κατώτερου και κοινωνικά αδύναμου, αλλά σκυλάκι του καναπέ απέναντι σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ: γαυγίζει από μακριά, για να γλύψει αμέσως μετά το χέρι του αφέντη».

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ


Το Μνημόνιο Συνεργασίας δεν ψηφίστηκε καθώς το άρθρο 28 του Συντάγματος προβλέπει ότι σε κάθε διεθνή συμφωνία που προβλέπει παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων απαιτείται η ψήφος 180 βουλευτών. Το Μνημόνιο λοιπόν βρίσκεται στην επιστημονική επιτροπή της Βουλής. Απαιτείται η αγωνιστική εγρήγορση.

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ είναι αποφασισμένοι να αυξήσουν την συμμετοχή του ελληνικού στρατού στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (πχ. Αφγανιστάν, Βαλκάνια, Καύκασο), να ακολουθήσουν στα νέα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα μέχρι στο Ιράν. Για αυτό πολλαπλασιάζονται οι Μισθοφόροι Στρατιώτες και γίνονται αγορές πολεμικών εξοπλισμών αξίας 6,4 δις ευρώ σε εποχές σκληρής λιτότητας και ανεργίας.

Να καταδικάσουμε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με τη ψήφο μας. Δεν υπάρχει χώρος για ψευδαισθήσεις περί αγωνιστικής δράσης του ΠΑΣΟΚ εναντίον της αντεργατικής-αυταρχικής-αντιμεταναστευτικής και φιλοπόλεμης πολιτικής.

Απαιτείται τώρα να βγει η χώρα από ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΟΑΣΕ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και να διαλυθούν. Να κλείσουν όλες οι βάσεις. Να μπλοκάρουμε τους πολεμικούς εξοπλισμούς. Κανένας νέος Μισθοφόρος της Ελληνικής Ολιγαρχίας-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.
Να επιστρέψουν τώρα όλα τα στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου