Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΘΑΝΑΤΟΣ 23 ΧΡΟΝΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΘΑΝΑΤΟΣ 23 ΧΡΟΝΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Η νέα απώλεια από ανακοπή καρδιάς, του 23χρονου στρατιώτη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων του Ρεθύμνου, κατά τη διάρκεια της σωματικής αγωγής ήρθε να φωτίσει με τον σκληρό και απόλυτο τρόπο τις επιεικώς απαράδεκτες και καθόλα επικίνδυνες συνθήκες πραγματοποίησης της υποχρεωτικής θητείας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Β.Μεϊμαράκης αποχωρούν έχοντας βάψει ξανά τα χέρια τους στο αίμα. Την ώρα που αλίευαν ψήφους με ρουσφέτια, βυσματικές μεταθέσεις και άλλα χατίρια στα γαλάζια παιδιά, ένα 23χρονο παλικάρι πέθαινε στην Κρήτη καταρρίπτοντας το Νεοδημοκρατικό μύθο «της θητείας με κέντρο τον άνθρωπο».

Οι απώλειες νέων παιδιών και τα ατυχήματα διαδέχονταν η μια την άλλη, σε όλη την 5χρονη διακυβέρνηση της ΝΔ, για να ακολουθήσουν τα μεγάλα λόγια, οι υποσχέσεις βελτίωσης των συνθηκών και η προπαγάνδα σχετικά με το 9μηνο, μόνο και μόνο για να πάρουν τους ψήφους της νεολαίας.

Από το πρωί τρέχουν για να καλύψουν τις ευθύνες τους. Επικεφαλής της προσπάθειας συγκάλυψης ο ίδιος ο αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φράγκος Φραγκούλης. Αρχικά προσπάθησαν να δείξουν ότι αντέδρασαν άμεσα. Οι φήμες που διέρρευσαν οι ανώνυμες χακί πηγές έλεγαν: «Ο στρατιώτης υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο και αφού του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε». Άρα ο στρατός έπραξε ότι μπορούσε…Μετά άρχισαν να διαρρέουν φήμες ότι «στην οικογένεια του άτυχου φαντάρου υπήρχε ιστορικό αιφνίδιων θανάτων εξαιτίας καρδιακών επεισοδίων». Άρα ο στρατός δε φταίει…Ακολούθησε η δυσφήμηση «ο φαντάρος δεν παρουσίασε τα σχετικά στοιχεία με το οικογενειακό ιστορικό στους γιατρούς κατά τη διάρκεια της κατάταξης του». Άρα για τον στρατό υπεύθυνος είναι ο άτυχος 23χρονος που απέκρυψε την πραγματική κατάσταση της υγείας του. Ευθυνοφοβία και σπήλωση του νεκρού φαντάρου πάνε χέρι-χέρι!!!

Είναι σαφές σε όλους ότι η διοίκηση της μονάδας, το ΓΕΣ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θέλουν να συγκαλύψουν την νέα απώλεια και να «ξεφύγουν» με το μικρότερο πολιτικό κόστος. Ούτε καν ΕΔΕ για τα προσχήματα δεν κάνουν…

Για αυτό το λόγο το ΓΕΣ δεν ανάρτησε ούτε καν ανακοίνωση στην ηλεκτρονική σελίδα army.gr, ο υπεύθυνος εκπρόσωπος τύπου κρύβεται και ο υπουργός Β.Μεϊμαράκης αποφεύγει να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα:

Προκύπτουν για μια ακόμη φορά αποδείξεις ότι οι συνεχόμενες καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, που κάνουν λόγο για εικονικές εξετάσεις από τις υγειονομικές υπηρεσίες στον στάδιο κατάταξης των νεοσυλλέκτων, είναι δυστυχώς αληθινές;

Ενισχύει ή όχι το αίσθημα ανασφάλειας των οικογενειών και των εφέδρων που υπηρετούν και θα καλεστούν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, η στάση της κυβέρνησης και του ΓΕΣ που αρνούνται να αντιμετωπίσουν την τραγική κατάσταση που δημιούργησαν, που αρνούνται να δουν την πραγματικότητα, να ψάξουν τις αιτίες και να αποδώσουν ευθύνες;

Προσέξτε: ο 23χρονος φαντάρος που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της σωματικής αγωγής είχε επιλεγεί για την ΕΛΔΥΚ. Όλοι γνωρίζουμε τις ακραίες καταστάσεις που επικρατούν στα ελληνικά στρατεύματα στην Κύπρο, το κλίμα πολεμικής ετοιμότητας, τις διαρκείς και σκληρές συνθήκες, τις ατελείωτες υπηρεσίες που ευθύνονται για την απάνθρωπη καταπόνηση των Ελλήνων φαντάρων της ΕΛΔΥΚ. Αν συνυπολογίσουμε όλες τις παραπάνω παραμέτρους, η απώλεια του άτυχου 23χρονου ήταν αργά ή γρήγορα προδιαγεγραμμένη!!!

Η ΝΔ αλλά και οι στρατιωτικές ηγεσίες που κατά καιρούς επέβαλε στις Ένοπλες Δυνάμεις συνέχισαν την πολιτική ΠΑΣΟΚ:

ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ, ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ
ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ, ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου