Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Για άλλη μια φορά το ιδεολόγημα του "υγιούς" ανταγωνισμού καταρρέει...

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι τα αστεία ιδεολογήματα περί "υγιούς ανταγωνισμού" δεν είναι τίποτα περισσότερο από ουτοπίες. Τα μονωπόλια και η διαπλοκή τους με τον αστικό συνασπισμό εξουσίας δημιουργουν συγκεκριμένες συνθήκες κάθε φορά στην αγορά. Προς όφελος της περαιτέρω συσσώρευσης του κεφαλαίου. Απόδειξη για άλλη μια φορά ο τρόπος με τον οποίο μοιράστηκε η πίτα σε άλλο ένα κομμάτι της αγοράς.

Ακολουθεί, η αναδημοσίευση από το tvxs:

Κατά του υπουργού Μεταφορών Ευριπίδη Στυλιανίδη αλλά και των βουλευτών της ΝΔ Τάσου Καραμάριου, Ηλία Φωτιάδη και Αδάμ Ρεγκούζα στρέφεται το Σωματείο Επιχειρήσεων Οδικής Βοήθειας Ανεξάρτητων & Συνεργατών Ασφαλιστικών Εταιρειών, εξαιτίας «φωτογραφικής» τροπολογίας που πέρασαν.

Η τροπολογία αφορούσε στις επιχειρήσεις οδικής βοήθειας και πέρασε στο νομοσχέδιο της κινητής τηλεφωνίας στα τέλη Ιουλίου. Συγκεκριμένα, η τροπολογία αποτέλεσε σανίδα σωτηρίας για τον παραπαίοντα οικονομικά όμιλο της Express Service και του επιχειρηματία Γιάννη Ραπτόπουλου

Οι εταιρείες «Mondial Assistance»,«Interamerican Οδική Προστασία», «Mapfre»,«Interpartner» και «Europ Assistance» τονίζουν στην καταγγελία τους ότι η τροπολογία την οποία εισηγήθηκαν οι τρεις βουλευτές υποχρεώνει τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις να έχουν δικά τους μέσα παροχής οδικής βοήθειας και να μη συνεργάζονται με μικρότερες επιχειρήσεις παροχής τέτοιων υπηρεσιών σε τοπικό επίπεδο.

Με αυτό τον τρόπο δημιουργεί ένα μονοπώλιο υπέρ της «Express Service», ενώ οδηγεί σε μαρασμό τις μικρότερες επιχειρήσεις και πάνω από 4.000 εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τις θέσεις εργασίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου